Blog Munkaadóknak

„Imádom a filmeket. Általuk - még hacsak egy rövid időre is -, de belebújhatok mások bőrébe. Egyes filmek nagyobb hatással vannak rám mint mások, de egyik film sem elhanyagolható.” Alison Mulligan, a Recruiter szerkesztője összegyűjtötte azokat a filmeket, melyek inspirálták, tanították és nevettették, és melyeket szerinte minden toborzással foglalkozó személynek meg kellene néznie.

A boldogság nyomában

Egy (igaz) történet arról, hogy mit képes elérni egy ember, ha kellően motivált, nem számít milyen nehéz körülmények között él. Féltettük már valaha a pozíciónkat? Nézzük meg a filmet és rájövünk, mennyire szerencsések vagyunk!

Glengarry Glen Ross

Az értékesítési munkakörökben dolgozók élete nagyon nehéz, főképp, ha nem megy nekik jól az üzlet. Ebben a filmben megismerhetjük/felismerhetjük a tipikus sales-es dolgozók jellemvonásait.

Tőzsdecápák

Nagyon inspiráló film arról, hogy mi mindent lehetne elérni az életben, de ugyanakkor egy remek emlékeztető is arra vonatkozóan, hogy a pénz nem minden. Mindig előkerül az emberi tényező, a becsületesség nélkül felülkerekedik az üresség-érzés.

Brókerarcok

Egy másik inspiráló film, különösen a gyakornokok beszéde, amikor azért küzdenek, hogy megkapják a lehetőséget arra, hogy brókerként hatalmas összegekhez juthassanak. Itt is megfigyelhetünk néhány klasszikus sales-vonást. A film üzenete, hogy az erkölcstelen módon szerzett pénzzel az emberekben az ellentmondás-érzése alakul ki.

Köszönjük, hogy rágyújtott!

Néha minden arról szól, hogyan adjuk elő a mondanivalónkat. Aki a legjobban érvel, általában az nyer. Azonban, ha valami értelmetlen dologról akarjuk bebizonyítani az ellenkezőjét, akkor az utol fog érni minket, mivel az erkölcsi konfliktus, amivel szembe kell néznünk előbb-utóbb a felszínre kerül.

Jerry Maguire - A nagy hátraarc

Előfordul, hogy amikor tényleg jót szeretnénk cselekedni, akkor úgy tűnik, hogy megbosszulja magát és az a nehezebb út.

Fegyvernepper

Noha nem értékesítőkről szól, valószínűleg értékelni fogjuk az ukrán-amerikai fegyvercsempész, Jurij Orlov kapitalista természetét. Jó példa arra, hogy hogyan lehet sok ügyletet rövid idő alatt lebonyolítani nehéz természetű, külföldi ügyfelekkel. Betekintést nyerhetünk, hogy olykor milyen tényezők befolyásolhatják egy-egy ügylet létrejöttét vagy ellenkező esetben meghiúsulását.

Cadillac Man

Robin Williams ebben a filmben egy tipikus sales ügynököt játszik megmutatva, hogy milyen kimenetelű lehet a rámenős értékesítők élete. Nem kényelmes dolog látni valakit ekkora nyomás alatt, de érdemes megnézni hátha tanulunk belőle.

Tommy Boy

A főszereplőnek számos fékbetétet kellene értékesítenie ahhoz, hogy megtarthassa az elhunyt édesapja üzleti vállalakozását. A film tanúskodik arról, hogy nem feltétlen kell a legokosabbnak lennünk, viszont tudunk kell kiállni a számunkra fontos dolgokért és meg kell tanulnunk kezelni az ellenvetéseket is.

A verda horda - Adj el, vagy hullj el!

Egyrészt mert vicces, másrészt mert jól illusztrálja hogyan mennyire fontos, hogy gyors és rugalmas legyen a stratégiánk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.

Szabó Diána
Cvonline.hu