cvonline.hu

10-otlet-a-nyari-csapatepitore_150x150Minden cégnél fontos szerepet tölt be, hogy milyen a légkör, és hogy milyen a csapat. Hiszen előfordulhat, hogy ha nem megfelelő a légkör, akkor a dolgozók teljesítménye is romolhat.  

Vezetőként fontos feladatunknak kell éreznünk, hogy tegyünk a jó légkör megteremtésért, kialakításáért. Egy nagy nyári hajtás közepette is fel kell ismernünk, hogy dolgozóinknak igen is szüksége van egy kis kikapcsolódásra. Az ilyen alkalmakra a legjobb megoldás egy nyári csapatépítés. Megszervezéséhez kérhetjük szakértő cégek segítségét is, akik erre specializálódtak, de megszervezhetjük mi magunk is.

Miért jó egy csapatépítő?

Segítik a csapat, mint együttműködő egység formálódását, a csapaton belüli "mi-tudat" kialakulását, illetve megerősítését.  Segítenek megismerni a résztvevőknek önmaguk és munkatársaik erősségét.  Valamint a csapat tagjai minél több oldalról, a munkahelyi környezeten kívüli szituációkban is megismerik egymást. Emellett a csapat tagjai játékos feladatokon keresztül is megtapasztalják az együttműködési lehetőségeiket. És nem utolsó sorban a munkahelyi környezetben nem, vagy csak ritkán együttműködő kollégáknak is lehetőséget biztosít egymás jobb megismerésére. A résztvevők számára pedig kellemes élményt szerez a közös játék, és elősegíti a jobb munkakapcsolatokat.

Ötletek a csapatépítőre:

Buborékfootball: Buborékfocit egy speciális, átlátszó anyagból készült óriás buborék segédletével játsszák, amit a játékosoknak saját magukon kell viselniük focizás közben. Ez a buborék térdtől egészen fejbúbig megvédi az embert mindennemű ütközéstől, így új értelmet adva a labdarúgásnak.

Bogrács-főzőverseny: A csapatépítő játék keretében a résztvevő csapatok egymással versengve oldják meg a főzéssel összefüggő, kooperációt és kommunikációt igénylő feladatokat. A legügyesebb csapat megnyerheti a "bográcskirályok" címet, melyhez oklevelet és ajándékot kap.

Szabadulószoba:A számítógépről ismert "room-escape" és "point-and-click" játékok továbbfejlesztett, valós térbe helyezett változata. A játékosoknak logikai vagy ügyességi feladatok segítségével kell kijutni egy meghatározott időn belül a szobából vagy szobarendszerből.

Íjászverseny:A játékosok, az íjászmester irányítása alatt csapatban versenyeznek.

Kalandpark: A kalandparkok olyan szórakoztató létesítmények, amelyekben a kínált attrakciók próbára teszik a látogatók fizikai kondícióját és merészségét.

Kenutúra: Vízitúra, evezés a Dunakanyarban, vagy akár a Tisza-tónál.

Bobozás:A visegrádi bobpálya hegyoldalban lefelé kanyargó 2 pályáján mintegy 700 méter hosszan lehet lesiklani. A kanyargós pályákon való bobozás kiváló szórakozási lehetőséget nyújt.

Éjszakai túra:A csapatoknak úgy kell eljutniuk a túra végállomásához az ellenőrzőpontokon keresztül, hogy a csapat tagjai közben végig együtt maradnak. A szokatlan szituáció és nehezített körülmények miatt ezen a túrán még nagyobb az egymásrautaltság, a csapattagoknak másfajta kommunikációt kell alkalmazniuk, mint nappal, és le kell győzniük önmaguk korlátait, a félelmet és fáradtságot. A célba éréshez erős csapatszellem szükséges, és nyitottság önmagunk jobb megismerésére.

Futóverseny:A testmozgást hirdető programok, a sportrendezvények nem csak egyéni kikapcsolódást jelenthetnek, hanem kiváló lehetőséget nyújthatnak mind a munkáltatónak, mind a munkavállalóknak és nem utolsó sorban a cég partnereinek is arra, hogy kikapcsolódjanak, szórakozzanak, és új élményekkel gazdagodhassanak.

Segway:Vagy más néven E-bike. Egy önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszköz, az ember helyváltoztatásának elősegítésére. A segway segítségével pedig körbetúrázhatjuk akár Budapestet, de akár a Balatont is.

Tehát összegezve a csapatépítők által egységes és erős csapat jön létre, a teamek megismerik egymást, a későbbiekben számítanak egymásra, és könnyebben szerveződnek. A jövőben hatékonyabban működnek együtt mind a napi munkában, mind a szervezetfejlesztésekben. Képesek lesznek közösen megoldani feladataikat, és a felmerülő konfliktusokat. Együttműködési készségük és motivációik fejlesztésével elérhetjük a hatékony együttműködést a közös célok megvalósítása érdekében.

Gere Dorottya
HR Tanácsadó

Forrás:

http://csapatepites-treninghelyszin.hu/csapatepito-programok/kulteri-csapatepito-otletek
http://www.activezone.hu/csapatepito-programok/csapatepites-otletek
http://progressfun.hu/tag/csapatepites/

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu