cvonline.hu

3-tipp-hogy-hatekonyabb_150x150Előfordul, hogy reggelente olvasatlan levek tömkelege várja az e-mail fiókjában? Van olyan üzenet, amit olvasás nélkül töröl? Az álláskeresők hasonlóan gondolkodnak, cselekednek. Mivel őket is rengeteg inger éri, magasabbra emelték az ingerküszöbüket. Jobban megszűrik a beérkező információkat, csak a számukra relevánsnak tűnőkkel foglalkoznak. Hogyan érheti el, hogy felfigyeljenek Önre, és a nyitott pozícióira? Mutatjuk!

  1. Folyamatos impulzus

Az online tér ma már lehetőséget teremt arra, hogy otthon, a gépünk előtt beszerezzük a nagyvilágról az információkat néhány kattintással. Ezek kényelmesebbé teszik az álláskeresést is, és sok új lehetőséget biztosít a toborzásra is. Azonban ami megkönnyítheti a dolgukat, egyben meg is nehezíti azt. A potenciális jelöltek ugyanis egy impulzusra nem reagálnak, a nekik szánt üzenet elveszik az éterben. Érdemes ezért ráerősíteni az üzenetre, hogy cselekvésre, esetünkben jelentkezésre ösztönözzük őket.

Tipp:
Egy személyes találkozás alkalmával lehetőség van élményeket adni az információ mellé, amely révén olyan benyomásokkal gazdagodhat, mely a munkahelyváltásnál döntő lehet.

  1. Jó benyomás, jó esélyek

Egy állásbörze jó alkalom a közvetlen kapcsolatépítésre. A kommunikáció nem egyoldalú, mint a legtöbb toborzási csatorna esetén, az interakció előremozdíthatja a kiválasztási folyamatot. A munkaadó és a munkavállaló kölcsönösen kérdezhet egymástól, így könnyebben találkozhatnak a két oldal igényei és elvárásai. Egy rövid beszélgetés alapján kiderülhet, hogy megfelelő lehet-e az adott pozícióra, be tudna-e illeszkedni az adott közösségbe vagy sem.

Tipp: A rendezvényen lehetőség van jobban bemutatni vállalatukat a potenciális jelölteknek, és olyan élményt adni, benyomást tenni, hogy nagyobb eséllyel pályázzanak a meghirdetett állásaikra.

  1. Megragadni a figyelmüket

A HVG Állásbörzén 8 000 – 9 000 tudatos álláskeresővel találkozhatnak 2017. március 8-9-én a Papp László Budapest Sportarénában. A helyszínen érdeklődő és felkészült látogatókkal beszélgethetnek, akik között hallgatók, pályakezdők és tapasztalt munkavállalók is megtalálhatóak. Az állásbörze intézménytől független, így toborozzon akár műszaki / informatikai / gazdasági területen tanulókat vagy dolgozókat, itt megtalálja a célcsoportját.

Tipp: A rendezvény egyedi szolgáltatásai jelentősen megkönnyítik a cége számára releváns munkavállalók elérését, megszólítását. Nyitott pozícióit közvetlenül mutathatja be, sőt a megfelelő jelöltekkel már a helyszínen elkezdhetik a kiválasztási folyamatot.

Ha Ön is szeretne megjelenni hazánk legjelentősebb karrierrendezvényén, és személyesen találkozna célcsoportjának széles körével, akkor ne hagyja ki a 20. HVG Állásbörzét, csapjon le az utolsó szabad standokra! Kérdésével, vagy standigényével keresse a HVG Állásbörze szervezőcsapatának munkatársait!

HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapok
ÚJ helyszín, ÚJ nyitva tartás!
2017.március 8. (10:00 – 19:00)
2017. március 9. (10:00 – 17:00)
Papp László Budapest Sportaréna

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu