cvonline.hu

Nehézkes kiválasztási folyamatokat követően sikerül csak betölteni a nyitott pozícióikat? Előfordult már, hogy egy állást kétszer kellett meghirdetni? Megkönnyítené munkáját, ha lenne egy olyan adatbázis, amelyhez bátran nyúlhat, ha új, tehetséges kollégára van szüksége? Tervezzen előre, nevelje ki saját utánpótlását!

A munkaerőpiac trendjei jelentős változásokon mentek át az elmúlt években. Nem újdonság, hogy a toborzásban is innovatív ötletekre, eszközökre van szükség a megfelelő szakemberek eléréséhez és megszerzéséhez. Egy recruiternek meg kell küzdeni az erős munkaerő-piaci versennyel, a jelöltek olykor irreleváns elvárásaival, sőt a motiváció hiányával is. Egy kiválasztási folyamat során találkozhat olyan jelentkezővel, aki releváns az adott pozícióra, és olyannal is, aki ugyan tud azonosulni a vállalat értékrendjével, de bizonyos tapasztalat, készségek hiányában (még) nem alkalmas a feladatkör ellátására.

Lehetséges, hogy aki most gyakornok vagy pályakezdő pozíciót tudna betölteni, az egy-két év múlva megfelelő szakmai gyakorlattal, már tapasztalt szakembert igénylő vagy akár senior feladatkörben is értékes munkaerő lehet. A tehetséges utánpótlás kinevelése, úgynevezett talent pool építése ennek egyik megoldása. Hiszen mennyivel könnyebb egy-egy állásra megtalálni az ideális munkatársat, ha már a keresés pillanatában megvannak a potenciális, már beazonosított jelöltek. De hogyan lehet ezt a bázist kiépíteni?

A jövő munkatársainak felkutatásában, az online média felhasználása mellett továbbra is nagy jelentősége van a személyes toborzásnak. A tehetségek felfedezésében ugyanis sokat számítanak a CV-n kívüli benyomások, a kötetlen beszélgetések is. A közvetlen kommunikáció fórumai pótolhatatlanok, hiszen egy beküldött pályázati anyagból csak ritkán derül ki a motiváció, és az a potenciál, amely a jelenleg talán nem releváns pályázókat a későbbiekben ideális munkavállalókká teheti. Ehhez alkalmas fórum például egy karrierrendezvény.

Miért tökéletes terep a HVG Állásbörze talent pool építésre?

Ennek az eseménynek a legnagyobb ereje a közvetlen találkozásban rejlik, hiszen a két nap során több ezer álláskereső megszólítására van lehetőség a helyszínen. Az érdeklődés felkeltése, a vállalat értékrendjével való azonosulás egy párbeszéd során könnyen kialakul. Ha sikerült felkelteni az érdeklődők szimpátiáját azzal, hogy élménnyé tesszük a találkozást, akkor jó eséllyel a cég iránti elkötelezettségét is megalapozzuk. A jelöltek között a jövő tehetségeit is könnyen meg lehet találni. Ha nyitottan fogadják a kérdéseket és beszélgetés alakul ki, akkor egy ilyen állásbörzét követően sokkal többel távozik egy munkaadó, mint csupán önéletrajzok csomagjával.

Ha Ön is szeretne megjelenni hazánk legjelentősebb karrierrendezvényén, és személyesen találkozna célcsoportjával, akkor ne hagyja ki a 19. HVG Állásbörzét! Csapjon le az utolsó szabad standokra!

HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapok
2016. október 5-6., SYMA Rendezvényközpont

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu