cvonline.hu

a-munkaszerzodes-elemei_150x150Mai cikkünkben arról írunk, hogy milyen tartalmi elemeket kell szerepeltetni a munkaszerződésben. A munkaszerződés mind a munkavállaló mind a munkaadó érdekeit hivatott képviselni, ezért fontos hogy megfelelően legyen elkészítve.

Fontos, hogy írásba kell foglalni, a szóbeli megegyezés később nem bizonyítható! Amennyiben a munkába állást követően sem kapja meg a munkavállaló a munkaszerződését, akkor 30 napon belül hivatkozhat a munkaszerződésének az érvénytelenségére!

A munkaszerződésnek az alábbi elemeket kell tartalmaznia a Munka Törvénykönyve 45. § szerint:

A fentiekben nem esett szó arról, hogy mikor kezdődik a munkaviszony. Amennyiben ez nincs meghatározva a szerződésben, akkor az Mt. alapján a munkaviszony kezdete a munkaszerződés megkötését követő napon kezdődik.

A munkaszerződésen kívül a munkaadónak írásban (a munkába állást követő 15 napon belül) tájékoztatnia kell a munkavállalót még az alábbiakról is:

Szabó Diána
Cvonline.hu

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu