cvonline.hu

Biztosan sok kiválasztással foglalkozó szakember érezte már úgy egy-egy interjú után, hogy nem sokat tudott meg a jelöltről, vagy nem a megfelelő információkat, vagy épp felszínesnek érezte a beszélgetést, ne talántán, hogy a jelölt csak a „betanult” mondatait szajkózta, és ebből nem sikerült kibillentenünk a beszélgetés előrehaladtával sem.

Mindezek oka lehet, hogy nem kerültünk rapportba interjúalanyunkkal!

Mi is az a rapport?

Egyszóval: rokonszenvteremtés. Az azonos hullámhosszra kerülés állapota, melyet kellemes, elfogadó légkör tisztelet és bizalom kialakulása jellemez. Az összhang megteremtésével, a kapcsolat kialakulásával létrejön a vezetés, követés egyensúlya. Pulzál a beszélgetés, tempója és ritmusa van, mint egy táncnak, melynek eredményeként a kommunikáció gördülékennyé válik és őszinteséget vált ki a jelöltből. A folyamat során követjük a másikat, tükrözzük és kalibráljuk, annak érdekében, hogy szubjektív valóságáról minél több információt tudjunk szerezni.

Mi a szerepe?

A kedvező légkör megteremtésével, nő a figyelem, a megértés, az elfogadás érzése. A bizalommal pedig nő a válaszadói, együttműködői készség. A rapport elérésének célja a kapcsolatépítés és fenntartás, majd ezt követően a vezetés. A rapport sikeres kommunikáció bázisa, a kapcsolat megteremtésének, kialakításának és fenntartásának alapja. E nélkül nincs hatékony kommunikáció. A technika elsajátításával képessé válunk a célnak megfelelően befolyásolni az interjú folyamatát.

Hogyan érhetjük el?

A beszélgetést mindig valami általános, semleges kérdésekkel indítsuk (Könnyen idetalált? Hogy érzi magát? Milyen volt/ hogy telt a napja eddig?). Használjuk az adott személy nevét, tartsunk szemkontaktust, mosolyogjunk, igyekezzünk eloszlatni a jelölt szorongását, tegyünk fel feszültségoldó, de még felszínes kérdéseket! Ha úgy érezzük kialakult ez a kapcsolat, akkor kezdhetjük az interjú szakmai részét. Néha ezt megteremthetjük néhány perc alatt, néha viszont akár 10-15 percet is igénybe vehet. Az idői nyomásnak engedve nem érdemes ezt a részt átugorni, kihagyni, hiszen így a találkozónk nem hozza meg a kívánt eredményt! Beszélgetésünk felszínes marad, nem kapunk igazi lényegi információt a jelölt személyiségéről, mozgatórugóiról, értékeiről, munkamódjáról és moráljáról.

A rapport kialakítása mindig a cél elérése miatt fontos és jelentős mértékben hozzájárul az interjú sikeréhez is. Alkalmazzuk tudatosan, tartsuk szem előtt fontosságát és gyakoroljuk! Meghozza gyümölcsét: nem csak egy reálisabb képet kapunk a jelöltről, hanem egy elégedettebben távozó személyt is, aki hírét viszi, milyen jól bántak vele cégünknél!

Fazekas Katalin
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu