cvonline.hu

Lelki egészségünk, mentális jóllétünk a mindennapi eredményes, hatékony és a kooperáló munkavégzés elengedhetetlen feltétele.

Így, az év végi hajtás időszakában azonban gyakran érezhetjük magunkat túlterheltnek, enerváltnak. Néha minden igyekezet kevésnek bizonyulhat, és nem tudunk eleget tenni az elvárásoknak. Önmagunkkal való elégedetlenségünk, valamint megfelelési vágyunk miatt, túlórázunk, otthonról, hétvégén is dolgozunk. Azonban az ember teljesítőképessége és tűréshatára is véges. Ez az elhúzódó stresszes állapot, a kimerültség, a munka- magánélet egyensúlyának felborulása jelentősen megnöveli a kiégés kockázatát, melynek leggyakoribb tünetei: feszültség, fáradtság, fejfájás, testsúlyváltozás, alvászavarok, ingerlékenység, cinizmus, emberi kapcsolatok minőségének megromlása, munkahelyhez, kollégákhoz való negatív viszonyulás, serkentő és nyugtató szerek fokozott használata.

A kiégés elsősorban a kommunikációval kapcsolatos, illetve segítő szakmákban dolgozókat érinti, így a HR szakma képviselői is igen erősen érintettek, illetve veszélyeztetettek lehetnek!

Van néhány technika, amivel azonban megelőzhetjük ennek kialakulását, illetve tevékenyen tehetünk ellene:

A megelőzéssel és a beavatkozással azonban nem csak személyi, hanem munkahelyi szinten is foglalkozni kell!

Hiszen ez a fajta negatív viszonyulás ragályos, megfertőzheti a munkatársakat is! Munkáltatói szempontból is fontos tehát, hogy mielőbb felismerjük azokat a jeleket, amelyek veszélyre hívják fel a figyelmet. Egy jó, összetartó csapatban a kiégés lehetősége a minimális szintre csökkenthető!

A burnout szindróma prevenciójában igen nagy szerepe van a tréningeknek, tanfolyamoknak: mind az együttműködést fejlesztő, mind a szakmai fejlődést támogató képzések nagy segítséget jelenthetnek!

Emellett persze fontos munkáltatói kötelezettség a munkafeltételek javítása, a túlterheltség csökkentése, a feladatok optimális elosztása. Előnyös, ha a vezető figyelmet fordít arra, hogy alkalmazottai között együttműködésen alapuló, harmonikus kapcsolat legyen. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a pozitív visszajelzést és autonómiát adó, munkatársakat elismerő szervezeti kultúra kisebb eséllyel termel kiégett munkatársakat!

Fazekas Katalin
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu