Blog Munkaadóknak
cafeteria_2019_440x200Az elmúlt években számos változtatáson estek át az egyes béren kívüli juttatási elemek, az idei évben került be a cafeteria elemek közé például a dolgozók diákhitel-törlesztése. Jövőre azonban egyelőre úgy tűnik, teljesen átalakulnak a béren kívüli juttatások.

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy milyen elemekből épül fel a juttatások köre. A jelenlegi rendszert sok bírálat érte, mely szerint nehezen áttekinthető és sok adminisztrációval jár, emiatt kevesen is alkalmazzák a vállalatok közül.

A fentiek miatt ezért úgy tűnik, hogy jövőre kizárólag a SZÉP-kártya marad meg egyedüli kedvező adózású cafeteria-elemként, az összes többi elem adókedvezménye megszűnik.

Az adómentesen adható juttatások közül is kizárólag az óvodai és bölcsődei térítések támogatása marad meg, így megszűnik a népszerű lakáscélú támogatás és a diákhitel törlesztés támogatása is.

Ezen túlmenően az egyes meghatározott juttatásoktól is - mint amilyen a helyi bérlet, a munkahelyi étkeztetés vagy Erzsébet utalvány - elveszik a támogatást.

Amennyiben a fentieknek megfelelően átalakítják a cafeteria-rendszert, azzal a munkavállalók jelentős része rosszul fog járni.