Blog Munkaadóknak

csaladbarat-munkahely-palyazat-nyertesei-2017_150x150Idén hetedik alkalommal díjazta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) azokat a munkahelyeket, ahol kedvező körülményeket biztosítanak a dolgozók számára, vagyis egyensúlyban van a munka és a magánélet.

„A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.” (emet.gov.hu)

A pályázati kiírás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő oldalán, a ’felhívások’ rész Családbarát munkahelyek menüpontban érhető el.

2017-ben a nyertes cégek között szerepel:

A nyertesek teljes listája itt található meg.

Novák Katalin, a család-és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint 2018 a családok éve lesz, ekképp pedig mindinkább érezhető lesz számos területen az a fajta gondolkozás, ami a családokat helyezi a középpontba.

Napjainkban megfordulni látszik a mérleg, míg korábban a vállalatok számos jelölt közül válogathattak egy-egy pozícióra, addigra ma már egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni. Éppen ezért fontos, hogy a vállalatok felismerjék, hogy áldozniuk kell a munkáltatói márka építésére, aminek egyik részét képezheti a Családbarát munkahely pályázat.

Szabó Diána
Cvonline.hu