cvonline.hu

Az Opten céginformációs felméréséből kiderült, hogy az elmúlt 5 évben megcsappant azoknak a gazdasági társaságoknak az aránya, ahol a tulajdonosi vagy aláíró szerepet nő töltötte be.

Ennek okát a 2011 óta változó hazai cégstruktúrában látják, mely kihatással volt a nemek arányára is a vállalkozások vezetésében.A cégek számának növekedése, majd drasztikus csökkenése jobban megrostálta a női vezetőkhöz kötődő társaságokat. 2011-ben a vállalatok 61 százalékához volt kapcsolható nő, ma már ez az arány 57 százalék, noha a statisztikák alapján a tisztán férfi menedzsmenttel működő vállalkozások kockázati besorolása 10 százalékkal rosszabb.

Vannak kifejezetten női területek is mint az egészségügy, a könyvelés, az adótanácsadás, ahol 50 százalék felett van a női döntéshozók aránya, sőt a pénzügyi szektorban kisebbségben vannak a férfi tulajdonosok és cégjegyzésre jogosultak.

A nagy múltú, magasabb árbevételű cégeknél ugyancsak nagyobb a nők szerepe. Az egymilliárd forint feletti szegmensben 71 százalék azon vállalatok aránya, ahol a nők is vannak a felső vezetésben. Persze a nagyobb vállalatoknál általában több ember között oszlanak meg a feladatok, ezért nagyobb valószínűséggel kerülnek nők is vezetői szerepbe.

"A tapasztalatok szerint a nők többször is átgondolják, nem sietve alakítják ki az álláspontjukat. Személyes dicsőségre sem vágynak olyan mértékben, mint a férfiak, így könnyebben tudnak együtt dolgozni másokkal. Míg a vezető beosztású férfiak hajlamosabban személyes érdekeik érvényesítésére, a nőket az is vezérli, mit tudnak tenni kollégáikért. Mivel a férfiak sok esetben jobban vágynak a sikerre, többet is kockáztatnak, könnyebben választják a jogszabályi kiskapuk nyújtotta lehetőségeket, mint a nők, akik inkább hosszabb távra terveznek." Metropol

A felmérésből kiderült továbbá, hogy a jelenleg működő női érdekeltségű cégek átlagéletkora 12 év, míg a férfiak esetében csupán 8 év.

A női vezetők arányának javítása érdekében 2012-ben az Európai Bizottság előterjesztett egy uniós jogszabályt melynek célja, hogy 2020-ra 40 százalékos legyen a tőzsdén jegyzett európai vállalatok vezetésében lévő nők aránya.

 

 

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu