Blog Munkaadóknak

Az ünnepek közeledtével a vállalati dolgozók többségének szinte természetes, hogy karácsony alkalmával megajándékozza szeretteit, kollégáit. A nagy rohanás és hajtás mellett gyakran nem is figyelünk a körülöttünk lévő tágabb környezetre. Pedig minden vállalat részt vehet a társadalom jobbá tételében.

El kell ismernünk, hogy manapság egyre több CSR programban vesznek részt a cégek és önkénteskednek, adománygyűjtő eseményeket szerveznek vagy éppen szponzorálnak egy-egy ügyet vagy szervezetet. Pozitív trendként figyelhetjük meg, hogy a vállalatok a pénzügyi sikeresség elérése mellet, arra is hangsúlyt fektetnek, hogy tevékenységük mind gazdaságilag, mind környezeti szempontból nézve is tudatos és fenntartható legyen.

Így karácsony közeledtével nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy segítsünk a rászorulóknak vagy épp támogassunk egy szervezetet vagy programot.

Milyen előnyei lehetnek a CSR kezdeményezéseknek azon kívül, hogy részt veszünk társadalmunk jobbá tételében?

Milyen tényezőket kell figyelembe vennünk, hogy CSR tevékenységünk sikeres legyen?

-Fontos, hogy felsővezetőként példát mutassunk és elkötelezettek legyünk,

-Tevékenységünket ágyazzuk be a céges kultúrába,

-Dolgozóink elkötelezettségét növeljük,

-A vállalati dolgozók értékrendjeivel azonos célokat fogalmazzunk meg,

-Hatékony belső kommunikációt létesítsünk dolgozóinkkal.

-Lehetőleg ne csak egyszer egy évben, csak karácsonykor foglalkozzunk a CSRral

Milyen lehetőségeink vannak még 2019-ben?

A Mikulásgyár 2019-ben is üzemel!
Elsősorban tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket, tisztálkodó szereket és jó minőségű ruhákat gyűjt és juttatja el a rászoruló csalások részére. Szeretettel várják az önkénteseket és az adományokat, mert adni jó. Bővebb információk itt.

Cipősdoboz.hu
A kezdeményezésnek az a lényege, hogy mi választjuk ki, hogy milyen korosztályú és nemű gyermeknek szeretnénk örömet okozni. Mit tehetünk a dobozba? Bármit, aminek egy gyerek örülhet. Bár érdemes lehet kerülni a romlandó élelmiszereket és a törékeny tárgyakat. A cipősdoboz akcióról bővebben itt olvashat.

Bármilyen rendezvényen vegyünk is részt, a lényeg, hogy dolgozóink elkötelezettségével segítsünk a rászorulókon, nemcsak karácsonykor, hanem az év többi napján is.