cvonline.hu

Rengeteg cikk, konferencia, könyv és tréning szól arról, hogyan legyünk jó vezetők. Sokan jól körülhatárolt lépéseket fogalmaznak meg. Míg mások a folyamatos fejlesztés, supervisor jelenlétében látják a kulcsot.

Egy biztos, ha még kellően érett és komplex személyiséggel, önismerettel is rendelkezik a vezető, ez még nem elegendő ahhoz, hogy kihozza a munkatársakból a legtöbbet. Nem mindegy ugyanis miképp motiválja, instruálja a dolgozóit, milyen feladatokat delegál számukra, avagy hogyan ad visszajelzést teljesítményükről.

Az emberek alapvetően hajlamosak arra, hogy a magukhoz hasonló embereket részesítsék előnybe, illetve egy-egy felvétel esetén a szimpatikus személyeket sorolják előbbre. Egy tudatosan működő vezető azonban, miután rálát saját, valamint csapata erősségeire, gyengeségeire, háttérbe szorítja szubjektív véleményét, érzéseit és aszerint dönt, mi az, ami hosszú távon a cég céljait, érdekeit a legjobban szolgálja. Előremozdítja, illetve szem előtt tartja az adott munkakör sajátságait és nem feltétlenül választ egy nagyhangú, társaságkedvelő, vicces, de kevésbé összeszedett személyt könyvelő pozícióba, annak ellenére, hogy lehet, magánemberként sokkal szívesebben lenne az adott személyiségjegyű munkatárs társaságában.

Ugyanúgy fontos a munkahelyen a differenciálás, mint a tanteremben. Hiszen ez teszi lehetővé, hogy mindenki ki tudja és akarja fejezni, ami benne van, illetve átélhesse, hogy értékes és eredményes tagja az adott csoportnak, ami az emberek alapvető igénye.

Az emberi viselkedés és motivációs rendszer nagyon összetett és senki sem sorolható tisztán ilyen, vagy olyan típusba, de minden esetre szemléltetésképpen jó kiindulási pontot ad a Hippokratész-Galénosz féle személyiségtipológia, ahol 4 fajta embertípust különítenek el :

Szangvinikus vérmérséklet: Társaság közepe, gyorsan alakít ki kapcsolatokat, szórakoztató és vicces típus, árad belőle az életkedve. Szalmaláng típus, gyorsan tud dühbe gurulni, de hamar lecsillapodik. Az ilyen típust bátran küldhetjük rendezvényekre, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy rengeteg névjeggyel és akár lebeszélt időpontokkal fog visszatérni. Azonban a kapott anyagok, névjegy-információk rögzítését nem feltétlenül ő fogja elvállalni, vagy megfelelően elvégezni.

Kolerikus vérmérséklet: Vezető típus, hangadó és iránymutató. Érzelmi reakciói könnyen felkeltődnek, erősek, sokáig tartanak, így erős indulatai gyakran elragadják. Ha motiválni szeretnénk, bízzunk rá kisebb-nagyobb határidős feladatokat, projekten belüli csapatvezetést, adjunk teret ötleteinek, véleményének.

Melankolikus vérmérséklet: Tökéletességre törekvő, maximalista, rendszerető, analitikus alkat. Ha pl. szeretnénk kifejezni, hogy elégedettek vagyunk munkájával, lehetőleg ne úgy tegyük, hogy egy nagyszabású konferencián színpadra szólítjuk, sokkal inkább a kétszemélyes helyzetet keressük, ahol tételesen felsorolhatjuk, miben tartjuk őt kiemelkedő munkatársnak, hiszen így egyfelől jobban fogja érezni magát, másfelől az ő nyelvén szólunk, ami sokkal inkább megerősítő számára.

Flegmatikus vérmérséklet: Kiegyensúlyozott, de egykedvű emberek, akiknek minden”mindegy”, fát lehet vágni a hátukon" Igazi együttműködő csapattagok, jó megfigyelők, jól bírják a stresszt és jól alkalmazkodnak. Tehát, ha startup cégünk van, mindenképp legyen a csapatban egy-két kiegyenlítő, változást jól bíró flegmatikus csapattag is.

Hatékony csapathoz, elengedhetetlen a sokszínűség, egymás tolerálása, és a másik személyiség előnyös oldalainak szem előtt tartása. Mindenki másban és máshol jó, ha ezt a vezető felismeri és megfelelően alkalmazza egy hatékony, jól működő csapatot vezethet, akik még jól is érzik magukat együtt.

Fazekas Katalin
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu