cvonline.hu

Nyár van. Meleg van. A munkavállalók többsége az irodában izzad. Másik része pedig a vízpart mellett nyaral, pihen, szabadságát tölti… Ez az idő a feltöltődés időszaka… annak, aki az irodán kívül van… aki az irodában, annak pedig plusz feladat, ha helyettesítenie kell a munkatársát…

Mit tegyünk a szabadságolásokkal? Kit hogyan engedjünk el? Mennyi időre? Addig ki kit helyettesít? Vagy ki kit nem? Mi van akkor, ha nincs olyan kolléga, aki teljes mértékben helyettesíteni tudja a nyaraló kollégát? Akkor ezt a kollégát ki és hogyan fogja helyettesíteni? Ne is engedjük el? Vagy legyen egész szabadsága alatt készenlétben? Mi lesz, ha így lassabban megy majd a munka? Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódhatnak meg ilyenkor a munkaadó fejében.

Mik ezekre a kérdésekre a megfelelő válaszok? Igen, minden kollégának jár a szabadság, a feltöltődés. Ez kell ahhoz, hogy az év következő részét minél nagyobb energia-bedobással tudja folytatni. A munkavállalók többsége májustól-szeptemberig veszi ki a szabadságainak nagy részét. Mivel mindenhol mindenki a szabadságát tölti ez idő alatt, így a munkák egy része is lassabban folyik. Ilyenkor minden lassabban működik. Az irodában maradtak többsége (ami természetesen körülbelül a fele, háromnegyede a teljes csapatnak) mind helyettesít valakit részben, vagy teljes egészében. Ha lehetőség van rá érdemes úgy felépíteni a kollektívát, hogy a csapattagok párban tudják egymást helyettesíteni. A nyár közeledtével így beoszthatják maguk közt a szabadságot, mivel ismerik a másik munkáját, így akár teljes mértékben tudják helyettesíteni is azt. Ez egy adok-kapok játék. Ő helyettesít engem, amíg pihenek, cserébe én ugyanezt teszem, amikor ő nincs bent. Mindenkit engedjünk el ugyanannyi (vagy hasonló mennyiségű) időre amennyire az őt helyettesítő kolléga szeretne elmenni, vagy ameddig meg tudjuk oldani a kolléga helyettesítését. Még akkor is, ha nincs olyan kolléga, aki teljes egészében helyettesíthető. Őt, ha nagyon-nagyon fontos és égetően szükséges, akkor hívjuk fel és/vagy hívjuk be őt tűzoltásra. Természetesen ennyivel hosszabbítsuk is majd meg utána a távollétét. Így akkor nem fogja magát rosszul érezni tőle.

A munkavállalók nagy része is szabadságon van. Nem keresnek állást a vízpart mellől. Ők is pihennek. Feltöltődnek. Aztán az idő rosszabbra fordultával újra visszatérnek majd, a vízpartról a munkájukba, a munkaerőpiacra is. Újult erővel vágnak neki majd a munkakeresésnek a HR-es kollégák legnagyobb örömére.

Idén nyáron azonban úgy tűnik a munkavállalók álláskeresése nem állt meg, csak egy kicsit a szabadságolások miatt belassul a megtalálásuknak a folyamata. Vagy a HR-esek vagy a munkavállalók vannak szabadságon, vagy mindkettő egyszerre. Így nagyon nehéz elérni őket és interjú időpontot egyeztetni egy személyes találkozóra.

Azonban már nem kell sokat várni és vége lesz a pihenés időszakának. Mindenki újult erővel vág majd neki az év második felének. A folyamatok is felgyorsulnak és visszatérnek a régi kerékvágásba. Addig is mindenkinek jó pihenést és feltöltődést kívánok!

Dobsa Szabina
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu