cvonline.hu

Nemrég végeztünk egy felmérést az előszűrés szolgáltatásunkat igénybe vevők körében arról, hogy mi motiválta őket a szolgáltatásunk megrendelésekor. 211-en vettek részt benne. 8 kérdésből kellett egyet választaniuk aszerint, mi motiválta a legjobban őket a szolgáltatásunk igénybevételekor, mi miatt szerettek volna előszűrést alkalmazni?

53%-uk amiatt szeretné, hogy a munkájukban segítsünk nekik, mert nem érkeznek megfelelő jelöltek az álláshirdetésükre. Mi pedig tudunk nekik segíteni úgy, hogy nem a jelentkezőkre várunk, hanem elébe megyünk, és mi keressük meg saját és különböző adatbázisok segítségével az álláshirdetésnek megfelelő munkavállalókat.

16%-uk szeretne biztosra menni, hogy hosszú távra találjon kollégát. Előszűrés szolgáltatásunk keretein belül mi nem csak a leendő munkavállalók elvárásainak való megfelelőségét, hanem motiváltságát is szűrjük. Emiatt az általunk továbbított jelölteknél biztosra lehet venni, hogy hosszú távon marad a cégnél, mint egy kevésbé motivált társuk.

A válaszadók 8%-nak nincs ideje felmérni a munkaerő piacot, hogy kit és hol érdemes keresni. Sokuk nem tudja vagy nehézséget okoz a számára, hogy egy új kolléga keresésekor merre induljanak el. Melyek azok a cégek, ahol találhatnak hasonló munkavállalókat és őket hogyan szólítsák meg. Mi rendelkezünk kellő piacismerettel ahhoz, hogy segítsünk nekik és ezt helyettük megtegyük.

7%-uk időt szeretne spórolni azáltal, hogy igénybe veszik az előszűrés szolgáltatásunkat. Időt és felesleges energiát tudunk megtakarítani nekik azáltal, hogy előszűrjük nekik a jelölteket és ők már csak a megfelelő és kellően motivált munkavállalókkal találkoznak.

5%-uk már csak a potenciális jelöltekkel szeretne találkozni. Az ezt az okot megjelölő válaszadók már csak a pozícióra mindenben megfelelő leendő új munkavállalókkal szeretne találkozni, hogy neki már csak ki kelljen közülük választani a csapatukba is megfelelőt. Ez főleg akkor és azoknak fontos, akik nem rendelkeznek HR csapattal és a toborzás-kiválasztás is a vezetőség dolga.

Szintén 5% pénzt szeretne megtakarítani. Mint tudjuk az idő pénz. Ha az új kolléga kiválasztása kevesebb időt vesz igénybe, akkor máris időt és pénzt is spóroltak vele. Nekünk a célunk, hogy előszűrési szolgáltatásunk keretein belül minél rövidebb idő alatt a lehető legtöbb, legmegfelelőbb jelölteket prezentáljuk a számunka.

4%-nál nincs olyan kolléga, aki a megfelelő jelölteket felkutassa. Sokan azért veszik igénybe szolgáltatásunkat, mert nincs, aki a HR feladatokat elvégezze, ők pedig nem értenek hozzá vagy idejük nincs ezt elvégezni egyéb bokros teendőik mellett. Ilyenkor szolgáltatásunkként egy HR-es kollégát is vesznek, aki velük együttműködve próbálja az kolléga üres helyét betölteni a lehető legrövidebb időn belül, a legjobb minőségben.

2%-uk gondolja úgy, hogy azért hív minket segítségül, mert szeretné az új kolléga megtalálását profikra bízni. Mi nap, mint nap ezzel foglalkozunk, mi ezt tanultuk. Nekünk ez a feladat ilyen háttérrel sokkal kevesebb időbe és energiába kerül, mint annak, aki nem ért ehhez. Emiatt is nagy segítség vagyunk a cégek számára.

Elmondhatjuk, hogy bárki, aki igénybe veszi előszűrés szolgáltatásunkat, az szeretné a legmegfelelőbb kollégát, a lehető leghamarabb megtalálni, amivel időt, pénzt és energiát is tud spórolni. Mi ebben tudunk nekik segíteni. Ha Önnek is szüksége van ránk, akkor keressen minket bátran, készséggel állunk rendelkezésére.

Dobsa Szabina
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu