Blog Munkaadóknak
Az utóbbi években egyre több cég tart az év végi karácsonyi buli helyett, vagy mellett évindító vállalati összejövetelt. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mire is jó ez, csak egy újabb divatos trend csupán, vagy van valamilyen konkrét célja, haszna is az efféle rendezvényeknek?

evindito-ceges-buli-600x314

Előnyök
Az év végi, karácsonyi időszakban mindenki túlterhelt. A szokásosnál is több a teendő és a program, sokan már szabadságon vannak, akik pedig még dolgoznak, azoknak a munkahelyi, és otthoni feladatokból is több jut. Éppen ezért, egy lazítós buli sem biztos, hogy kényelmesen belefér az időbe, vagy a fáradt dolgozók nem tudják igazán kiélvezni az összejövetelt. Ennél sokkal jobban elsülhet, ha egy kevésbé terhelt időszakra tervezünk ilyen jellegű programot.
A helyszín és a program kiválasztásával is könnyebb dolgunk lehet, hiszen a karácsonyi partikra gyakran már nyáron le kell foglalni az adott szállást, vagy rendezvényhelyszínt, míg ilyen probléma januárban nincs, sőt, a programhelyszínek közönségszervezői különféle kedvező ajánlatokkal csalogatják magukhoz a cégeket.
Előny lehet az is, hogy karácsony után kihagyható a „kötelező” ajándékozás, így ezzel sem kell külön foglalkozni, felszabadultabban lehet egymás társaságát élvezni, és az eljövendő időszakra fókuszálni.

Célok és praktikák
Az évindító rendezvény több célt szolgálhat egyszerre. Amellett, hogy ráhangolja a kollégákat a jövőbeni tervekre és közös munkára, afféle csapatépítő funkciója is lehet. A vállalat jellegétől és tevékenységétől függően válaszhatóak ki a programlehetőségek, aminek gyakorlatilag csak a fantázia szabhat határt. Rafting túrától, egy főzőtanfolyamon át a wellness hétvégéig bármi választható, de fontos szempont az, hogy mire van igénye a kollégáknak.
Amikor megvan a helyszín, és az időpont, fontos a megfelelő és udvarias invitálás, mely olyan alapvető információkat is tartalmaz, mint például a dress code, a kötelező és választható programok, illetve hogy mi az összejövetel pontos célja. Ezzel elkerülhető, hogy bármely okból, a megfelelő információk hiányában akárki kellemetlenül érezze magát.
Manapság egyre fontosabb szempont az is, hogy egy rendezvény kellően „zöld”-e, vagyis az, hogy az esemény során mennyi és milyen hulladékot termelünk, és azokkal hogyan bánunk. Ha lehetőség van rá, ezt is vegyük figyelembe.

Amennyiben kellő figyelemmel és körültekintéssel szervezzük meg, az évindító céges buli egy emlékezetes program lehet, és jó lehetőség arra, hogy ráhangoljuk kollégáinkat a közös munkára, és az előttük álló feladatokra.

Jóni Bernadett