cvonline.hu

Minél többen dolgoznak egy munkahelyen, annál nehezebb fenntartani a rendet és a fegyelmet, azonban egy japán lean (vállalatirányítási rendszer, melynek célja hogy a vállalat minél gazdaságosabban állítsa elő a termékeit, szolgáltatásait) módszer, az 5S egy olyan 5 lépéses eljárás, amely elősegíti a rendezettség fenntartását, ezáltal növeli a termelékenységet. A név az öt különböző lépés japán elnevezéséből tevődik össze. A következőkben sorra vesszük, hogy milyen előírásokat kell betartani annak érdekében, hogy egy kis odafigyeléssel fokozzuk dolgozóink hatékonyságát.

Seiri – Szelektálás

Első lépésben külön kell választanunk egymástól a szükséges és a felesleges tárgyakat, eszközöket. Amire nincsen szükség, attól szabaduljunk meg, hiszen csak a helyet foglalja, esetlegesen lassítja a munkafolyamatot is. Előfordulhat, hogy kerülgetni kell, például egy félig kihasznált szekrényt vagy átláthatatlanná teszi az iratokat például a rengeteg papír. Ezek megszüntetésével ténylegesen gyorsíthatjuk a munkafolyamatot és maga a környezet is kellemesebbé válik.

Seiton - Elrendezés

Miután megtisztítottuk a területet a felesleges dolgoktól, az eszközök és anyagok priorizálása következik. Mindent rendszerezzünk az íróasztalokon és a fiókokban is. Az egész iroda vagy gyár területén alkalmazzunk egységes jelölési rendszert. Az óramutató járásával megegyezően, mindig balról jobbra és fentről lefelé haladjunk. A számok mellett használhatunk színeket is a könnyebb azonosítás érdekében. Mindent címkézzünk fel személyre szabottan, a széktől kezdve a berendezésekig, amelyekért a dolgozók felelősek.

Seiso – Takarítás

A munkahely tisztántartása nemcsak az esetleges szennyeződésektől való megtisztítást jelenti, hanem a rendellenességek felismerésére is lehetőséget nyújt. Kezdésként egy nagytakarítást kell elvégezni, majd rendszerbe kell osztani, hogy ki és miért felelős, milyen időközönként. Azt kell szem előtt tartani, hogy ez a dolgozók napi rutinjává váljon, és ne vegyen el sok időt, maximum pár percet. Ösztönözni kell őket, hogy minden munkanap és műszak végén úgy hagyják el a munkaterületüket, hogy másnap őket vagy a következő műszakot egy kellemes környezet fogadja.

Seiketsu – Standardizálás

A negyedik lépés során a korábbi változtatásokat kell rutinná tenni és a kreativitást felhasználva megváltoztatni a rossz szokásokat és mechanizmusokat. Vizuálisan irányítsuk a munkavállalók figyelmét, ezáltal megkönnyítve a munkavégzést számukra.

Shitsuke – Fenntartás

Hosszú távon fontos a kialakított rendszer fenntartása és folyamatos fejlesztése. A dolgozókat képezni kell, hogy naprakész információkkal rendelkezzenek, valamint, hogy a módszer beépüljön a napi rutinjukba. Azonban figyelnünk kell arra, hogy ne érezzék külső kényszernek ezt az eljárást, hanem belső késztetésből tartsák be. Ennek érdekében ismerjük el munkájukat és jutalmazzuk is őket.

Forrás: http://leanszotar.hu/page.php?25

Dienes Franciska
Cvonline.hu

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu