cvonline.hu

fonok-vs-vezeto_150x150Avagy, mik azok a fontosabb ismérvek, amelyek megkülönböztetik a főnököt a vezetőtől.

A főnök és a vezető szót sokszor szinonimaként használjuk, pedig ha mélyebben belegondolunk, a két fogalom közötti különbség óriási. Nagyon sok tulajdonság szükséges ahhoz, hogy valaki jó főnökké váljon és elinduljon azon az úton, hogy vezetőnek tekintsék a beosztottjai.


A főnök titulus csupán kinevezéssel is elérhető, a vezetői státuszért viszont komolyan meg kell küzdeni.

A vezető egyik legfontosabb ismérve, hogy minden helyzetben csapatként tekint a beosztottjaira. A főnök jellemzően inkább az „én” és a „te” személyes névmásokat használja, a vezető inkább „mi”-ben gondolkodik.

A kommunikáció alapvetőnek tűnik, viszont sok cégnél még a mai napig sem sikerül minden szituációban alkalmazni a megfelelő kommunikációt. Pedig egy olyan cég, ahol jól működik a belső kommunikáció, biztonságot adhat a munkatársaknak. Vezetőként fontos a következetességre, és a kiszámíthatóságra törekedni, ugyanis ezek is nyugodt légkört teremtenek a munkahelyen. A munka hatékonysága szempontjából is fontos, hogy mindenki tudja egy csapaton belül hol a helye, és mik a feladatai.

A munkavállalók számára nagyon fontos, hogy az alap bizalmat megkapja a munkájához, és ne kelljen állandó bizalmatlankodással szembesülnie. Az is egy fontos ismerve lehet a jó vezetőnek, ha megadja a kollegáinak a bizalmat, valamint, ha inkább kér, mintsem parancsol. Sokkal jobb egy olyan munkakörnyezetben dolgozni, ahol elismerik az ember munkáját, és érzi, hogy megbecsülik. Több kutatásból is kiderült, hogy abszolút tévhit, hogy a nyomás alatt dolgozó ember jobban dolgozik, mint kiegyensúlyozottabb társai. A munkavállalók számára sokkal fontosabb, hogy a vezetőjétől bátorítást, és ösztönzést kapjon.

Az egyértelmű, hogy bizalmat csak bizalommal lehet generálni, azaz az alkalmazottak csak akkor fognak bízni a főnökükben, ha úgy érzik, ez fordítva is teljesül. A jó vezető a feladat elején meghatározza a célt, irányt mutat, és határidőt szab, de a célhoz vezető úton nem gyakorol folyamatos kontrollt a beosztottjaira.

A jó főnök- beosztott viszony nagyban hozzájárul a cég sikeréhez, sőt sokszor alapja lehet annak. A Forbes egyik cikke szerint, ahhoz, hogy a cégek ténylegesen előre tudjanak lépni, igazi vezetőkre van szükségük, nem pedig egyszerűen főnökökre.

Egy másik kutatás szerint pedig Magyarországon a munkavállalók számára fontosabb a jó kapcsolat megléte a közvetlen felettesükkel, mint a versenyképes fizetés.

Csanak Dominika
HR asszisztens

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu