Blog Munkaadóknak

hogyan_alakithato_ki_150x150A nyári szabadságolások alatt sem állhat le a munka. Nem következhet be, hogy negatív hatással legyen az üzleti teljesítményre, hogy a vezető, vagy akár valamelyik alkalmazott szabadságra megy.

A nyár a legtöbb cégnél kevésbé forgalmas időszak, amihez a szabadságolások is nagyban hozzájárulnak. Hiába lassul a tempó, a szabadságolási időszak így is negatívan hathat egy cég működésére. Nem szabad azonban emiatt lemondani a szabadságokról, csupán elővigyázatosnak kell lenni. Leginkább a vezetők azok, akik felkészültségükkel a megakadályozhatják, hogy feszültség alakuljon ki a szabadságolásból.

Szabadságolási tábla bevezetése: megtervezhetünk egy konkrét szabadságolási folyamatot is például úgy, hogy már nyár előtt készítünk egy ütemtervet, amelybe minden kolléga beírhatja a tervezett nyári szabadság dátumát, és össze is egyeztetheti azokat a többi kollégával.

Automatikus válaszüzenet fontossága: Nagyon fontos cégvezetőként is hangsúlyozni ennek fontosságát. Ugyanis egy automatikus válasz üzenetből egyből láthatják a kollégák és a partnerek is, hogy a szabadságolás ideje alatt ki az illetékes a témában, kihez tudnak fordulni.
Nagyon fontos jó kapcsolatot kialakítani a kollégák között, ugyanis egy jó csapatban, és ott, ahol jól működik a kommunikáció szívesebben vállaljuk egymás helyettesítését is.

Határozzuk meg, kik melyik kollégák nem mehetnek egyszerre szabadságra: figyeljünk arra, hogy mindig hasonló munkakörben foglalkoztatott alkalmazott végezze el a szabadságon lévő kolléga feladatait. Nagyon fontos megoldani a helyettesítést.

határidőket javasolt betartani még a szabadságolás ideje alatt is.

Ha belsőleg nem tudjuk megoldani, hozzunk be akár ideiglenes plusz kapacitást nyárra: Például időzítsük a gyakornoki programjainkat nyárra. Ami persze nem oldja meg teljesen a gyakorlott kollégák helyettesítését, de számos adminisztratív és egyszerűbb feladatot elvégezhet egy időben felvett és betanított gyakornok is.

Tekintsünk előre: év közben is érdemes állandóan meetingeket tartani, ahol a kollégák megbeszélhetik, épp min dolgoznak, így mindenki naprakész lesz a másik munkáját illetően.

Nem elfelejtendő, hogy a mai stresszes, megfeszített munkatempóban elengedhetetlen a pihenés, így ha csak tehetjük készüljünk fel rá időben, hogy ez ne okozzon egy plusz stresszfaktort senki életében.

Csanak Dominika
HR Tanácsadó