cvonline.hu

hogyan_alakithato_ki_150x150A nyári szabadságolások alatt sem állhat le a munka. Nem következhet be, hogy negatív hatással legyen az üzleti teljesítményre, hogy a vezető, vagy akár valamelyik alkalmazott szabadságra megy.

A nyár a legtöbb cégnél kevésbé forgalmas időszak, amihez a szabadságolások is nagyban hozzájárulnak. Hiába lassul a tempó, a szabadságolási időszak így is negatívan hathat egy cég működésére. Nem szabad azonban emiatt lemondani a szabadságokról, csupán elővigyázatosnak kell lenni. Leginkább a vezetők azok, akik felkészültségükkel a megakadályozhatják, hogy feszültség alakuljon ki a szabadságolásból.

Szabadságolási tábla bevezetése: megtervezhetünk egy konkrét szabadságolási folyamatot is például úgy, hogy már nyár előtt készítünk egy ütemtervet, amelybe minden kolléga beírhatja a tervezett nyári szabadság dátumát, és össze is egyeztetheti azokat a többi kollégával.

Automatikus válaszüzenet fontossága: Nagyon fontos cégvezetőként is hangsúlyozni ennek fontosságát. Ugyanis egy automatikus válasz üzenetből egyből láthatják a kollégák és a partnerek is, hogy a szabadságolás ideje alatt ki az illetékes a témában, kihez tudnak fordulni.
Nagyon fontos jó kapcsolatot kialakítani a kollégák között, ugyanis egy jó csapatban, és ott, ahol jól működik a kommunikáció szívesebben vállaljuk egymás helyettesítését is.

Határozzuk meg, kik melyik kollégák nem mehetnek egyszerre szabadságra: figyeljünk arra, hogy mindig hasonló munkakörben foglalkoztatott alkalmazott végezze el a szabadságon lévő kolléga feladatait. Nagyon fontos megoldani a helyettesítést.

határidőket javasolt betartani még a szabadságolás ideje alatt is.

Ha belsőleg nem tudjuk megoldani, hozzunk be akár ideiglenes plusz kapacitást nyárra: Például időzítsük a gyakornoki programjainkat nyárra. Ami persze nem oldja meg teljesen a gyakorlott kollégák helyettesítését, de számos adminisztratív és egyszerűbb feladatot elvégezhet egy időben felvett és betanított gyakornok is.

Tekintsünk előre: év közben is érdemes állandóan meetingeket tartani, ahol a kollégák megbeszélhetik, épp min dolgoznak, így mindenki naprakész lesz a másik munkáját illetően.

Nem elfelejtendő, hogy a mai stresszes, megfeszített munkatempóban elengedhetetlen a pihenés, így ha csak tehetjük készüljünk fel rá időben, hogy ez ne okozzon egy plusz stresszfaktort senki életében.

Csanak Dominika
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu