Blog Munkaadóknak

hogyan-alakitsunk-a-vallalati-kulturan_150x150Ma már egyre fontosabb az álláskeresők számára is, hogy a cég ahova jelentkeznek jó nevű legyen és megfelelő munkakörülményeket biztosítson.

Amikor egy vállalat megítéléséről van szó, akkor számos tényező játszik szerepet. Befolyásol minket, hogy mivel foglalkozik a vállalat, milyen úgymond a megjelenése, hogyan kommunikál és persze az is fontos, hogy milyenek az ott dolgozók.

Mind a dolgozók, mind pedig a leendő munkatársak elköteleződését növelhetjük a vállalat irányába néhány módosítással. Ez különösképp azért is fontos, mert minél jobb feltételeket biztosítunk, az hatással van a dolgozók produktivitására is. Íme néhány ötlet ennek fejlesztésére:

Iroda kinézete

A Google ismeretes a menő irodájáról, ahol külön pihenőszoba is áll a dolgozók rendelkezésére. Nem véletlen, hogy sokan szeretnének ott dolgozni. A harmonikus elrendezés, a kényelem, a színes falak mind-mind stimulálni tudják a dolgozók kreativitását. Még ha azonban ilyen mértékű változást nem is tudunk eszközölni az irodaházban a legfontosabbra mi is tudunk figyelni: ez pedig az épületben lévő fényviszonyok. Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek sötét helyek, a dolgozók produktivitását az is növelni tudja már ha jól megvilágított (lehetőleg természetes fénynél) helyen dolgozhatnak.

Bátorítsuk az alkalmazottakat, hogy tartsanak szünetet

Kimerítő feladat folyamatosan a maximumot nyújtani, megbeszélésről-megbeszélésre előállni új ötletekkel. A dolgozóknak is szükségük van feltöltődésre, ezért bátorítsuk őket a munkaközi szünetek kivételére, hogy fel tudjanak frissülni és minél hamarabb elő tudjanak állni az újabb nagy ötlettel.

Ne féljünk hibázni

Ahhoz, hogy növekedni tudjunk új dolgokat kell kipróbálnunk és akarva-akaratlanul is előfordulhat, hogy kicsit hibázunk közben. Támogassuk a dolgozókban ezt a fajta hozzáállást. Ne féljenek kisebb hibákat elkövetni és tanulni belőlük annak érdekében, hogy aztán még jobb teljesítményt érhessenek el.

Átláthatóság

Nagy hatással van a dolgozók motiváltságára az, ha tisztában vannak vele, hogy a munkájuknak van értelme és hogy az ő részfeladatuk milyen hatással van a vállalat teljesítményére. Amennyiben a munkavállalók érzik, hogy megbíznak bennük és számítanak a munkájukra akkor még inkább mernek felelősséget vállalni és még nagyobb erőfeszítéseket tenni a sikerért.

Szabó Diána
Cvonline.hu

A cikkhez az ötletet innen vettük.