cvonline.hu

Kevés az informatikus Magyarországon és becslések szerint ez a hiány folyamatosan nőni fog, ebből adódik, hogy igen nagy „harc folyik” a szűk szakember-állományért. Így e személyek igen kényelmes helyzetbe kerülnek, amit legtöbbször a hirdetésre jelentkezett, csekély számú és/ vagy nem megfelelő pályázatból is érzékelhetünk.

Az informatikusokat meg kell nyernünk cégünk számára, nem lehet általános, semmit mondó, túl tágan és nem specifikusan megfogalmazott a hirdetésünk, ha azt akarjuk, hogy megnézzék, sőt, pályázzanak rá! Szóljon nekik, szabjuk rájuk, használjuk a szakmai berkeken belül használatos szakzsargonokat, írjunk a használt eszközökről, arról milyen bizonyos konkrét technológiákban legyen jártas az illető, illetve a konkrét termékről. Így növeljük az esélyét a jelentkezéseknek. Számukra semmitmondó ajánlatokra nem fognak jelentkezni!

Ha az „amit kínálunk” részben azt írjuk, hogy fiatalos, dinamikus, modern munkakörnyezet egy piacvezető cégnél, akkor erre legyinteni fognak, hiszen az esetek többségében olvashatnak hasonló ígéretekről. Ez számukra megfoghatatlan, írhatunk viszont belső képzéseinkről, illetve arról, milyen karrierút, vagy lehetőségek állnak rendelkezésére az adott leendő kollégának, illetve mivel igyekszik a cég otthonosabbá tenni a munkakörülményeket (csocsó, kávé, tea, sör). Soroljuk fel pontosan, részletesen a feladatokat, hogy a jelölt láthassa, hogy miben adhat ez neki plusz-tudást. Viszont kevesebb elvárást fogalmazzunk meg, és ha lehetőségünk van, kínáljunk a szokványostól eltérő, atipikus munkavégzési formát. Az informatikusoknak kifejezetten vonzó a távmunka lehetősége, illetve a rugalmas munkaidő.

Amennyiben tehetjük, ne hirdessünk anonim módon, hiszen emiatt szintén növeljük esélyét, hogy átlapozzanak hirdetésünkön.

Az informatikus szakemberek jellemzően azért elmondható, hogy feltöltik adatbázisokba önéletrajzukat, így lehetővé téve a HR tanácsadók, illetve kiválasztási munkatársak elérjék őket, illetve időről-időre felmérjék „piaci értéküket”, de ennél többet általában nem tesznek, csak akkor, ha már nincs kihívás munkájukban és/vagy kifelé tekintenek, vagy aktív álláskeresők. Ezért érdemes specifikusan a hirdetés mellé többlet szolgáltatásként előszűrési szolgáltatást is igénybe venni. Az informatikusok jellemzően nem szeretik a beiktatott lépéseket, a túl bonyolult kiválasztási folyamatot, sokszor a közvetítőkkel való HR-s beszélgetéseket sem, ezért érdemes a PreSelector adatbázis-és önéletrajzszűrési szolgáltatását igénybe venni, így a HR tanácsadó kollégák a megbeszélt elvárások alapján kiszűrik a legmegfelelőbb jelölteket és ezt továbbítják a Megbízó felé, így közvetlenül keresheti meg a cég a számára megfelelőnek tűnő jelölteket. Persze igény esetén lehetőség van telefonos, illetve személyes interjú készítésére is, ez azonban csak specifikus kérdések, angol nyelvi tesztelés, illetve személyiségbeli szűrés esetén érdemes választani- informatikus pozíciók esetén. A megbízóval való szoros, partneri együttműködés, a cég pontos ismerete lehetővé teszi, a megfelelő képességű, karakterű, hátterű ember megtalálását.

Fazekas Katalin
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu