cvonline.hu

A stressz nem magánügy, hiszen érzékenyen érintheti a vállalat eredményességét és hosszú távon megítélését is.

A nagymértékű fluktuáció, az ismétlődő távollétek, a határidők csúszása, a feszültebb munkahelyi légkör, valamint a munkateljesítmény visszaesése mind-mind fontos jelzői a dolgozói túlterheltségnek.

A cég növekedési szakaszában, vagy akár csak egy leterheltebb időszakban kiemelten fontos szerepet kell kapnia a munkatársak pszichés védelmének. Ha előre látható, hogy egy feszültebb időszak következik, (pl. változások bevezetését, illetve új projektindítást tervezünk) készítsük fel időben munkatársainkat! A tervezhetőség nagymértékben képes redukálni a stresszt, hiszen ha tudható mikortól és - jó esetben- meddig várható az adott megterhelő időszak, jobban be tudják osztani erőforrásaikat.

A megelőzésben ezen kívül nagy szerepe van a munkahelyi egészséget előmozdító egészségfejlesztő tevékenységnek, a konfliktuskezelő, időmenedzsmenti, illetve stresszkezelő tréningeknek, továbbá kiemelt szerepet kap a helyes munkaszervezés, a szerepek és feladatkörök világos meghatározása, a megfelelő, egyértelmű irányítás.

Ezen felül redukálható még a stressz-szint, ha konkrét javaslatokat adunk arra, hogyan vészeljünk át egy-egy nehezebb időszakot. Például kiemelhetjük, hogy a buktatók, problémák helyett az eredményre, célra koncentráljanak. Ennek elérését támogathatjuk kitűzött jutalmakkal, hiszen aki az eredményre koncentrál, annak csökken a belső feszültsége.

Amerikai nagyvállalatok már alkalmazzák a meditációs technikát, az autogén tréning elsajátításával, megtanulható a nagyobb kontroll a test felett.

Iktassunk be többszöri pihenőidőt, ahol felidézünk egy-egy sikeres időszakot és felidézzük annak élményét!

A fizikai kihívás is segítheti a munkatársakat, tervezzünk kirándulást, futóversenyt, csatlakozzunk önkéntes programokhoz, igyekezzünk az együttműködés fejlesztésére, hiszen ezek mind megtartó erők a leterhelt időszakokban. Nem mellékesen az összpontosítás, az elme és a fizikum összhangjának megteremtésére való törekvés, vagy akár a fizikai határok feszegetése, majd a nehézségek leküzdése valódi sikerélményt kínál, mely tapasztalatok átültethetők a munkába és növelhetik az eredményességet.

Cégünk a tudatos egészségpolitikával elérheti a stressz szint csökkenését, a dolgozók egészségének, termelékenységének növelését, a hiányzások, fluktuáció csökkenését, valamint hozzájárul a dolgozók testi és pszichés jóllétéhez.

Fazekas Katalin
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu