cvonline.hu

hogyan-javithatunk-a-kollegak-egeszsegen_150x150Főként az őszi és tavaszi időszakban szokott rájönni a kollégákra a nagy fáradtság. Ilyenkor jobban érdemes ügyelnünk a munkatársak egészségékre, hogy elkerüljük az esetleges lebetegedéseket. Van néhány olyan tényező, amellyel nagyban hozzá tudunk járulni az egészségük és az energiájuk fenntartásához, ezeket gyűjtöttük most össze:

Testmozgás

A napi 8 órás ülő munka kiegyensúlyozásához mindenképp fontos, hogy a dolgozók ügyeljenek a testmozgásukra is. Vállalati szinten bevezethetünk akár a közös reggeli tornákat, vagy bérkiegészítésként támogathatjuk a dolgozók sportolását (pl. All you can move kártyával).

Friss oxigén

Érdemes gyakran szellőztetni az irodában és fontos, hogy a munkatársak ne csak a négy fal között legyenek egész nap. Szorgalmazhatjuk például a kertben vagy a parkban való ötletelő megbeszéléseket.

Megfelelő étkezés

Az egészség fenntartásához nélkülözhetetlen a megfelelő, teljes értékű táplálkozás. Ezt elősegíthetjük oktató megbeszélésekkel, előadásra hívhatunk táplálkozási szakértőt, hogy fejlesszük a kollégáknál a tudatos táplálkozást. Emellett kihelyezhetünk az irodákban friss gyümölcsöt, melyből bátran fogyaszthatnak a munkatársak.

Hidratáltság

Az étkezésen kívül ugyanilyen fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás is. Ezt is segíthetjük az irodában kihelyezett vízautomatákkal és a vízfogyasztás fontosságára felhívó plakátokkal.

Rend

Az egészség megőrzésében nagyban hozzájárul a környezetünk is, az hogy milyen helyen dolgozunk. Éppen ezért fontos, hogy mindenkinek a saját íróasztalán rend uralkodjon. Ez nem csak az egészség megőrzésében, hanem a produktivitás növelésében is szerepet játszik. Ezt is, a rendre felhívó plakátokkal, vagy akár havi jutalommal ösztönözhetjük.

Szabó Diána
Cvonline.hu

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu