cvonline.hu

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy az egyik munkavallója úgy döntött, hogy inkább máshol folytatja tovább a karrierjét. Természetes fluktuáció mindig is volt és lesz is. Nincs is ezzel semmi baj, ha a megfelelő módon tudjuk kezelni magát a helyzetet és a munkavállalót is felmondási ideje alatt.

Legtöbb esetben a munkavállaló nem azért mond fel, mert velünk van a gondja, hanem csupán azért, mert kapott egy számára kedvezőbb ajánlatot, olyan fizetéssel, amit mi már nem tudunk, vagy nem akarunk neki biztosítani, vagy előrébb léphet a karrierlétrán, amire nálunk nem lenne lehetősége. Esetleg már évek óta végzi nálunk ugyanazt a munkát és nem tudunk más, izgalmasabbat, kihívásokkal telibbet adni a számára. A felmondások többsége ilyen és ehhez hasonló indokok miatt történik.

Természetesen olyan helyzet is adódhat, amikor személyes ellentétek miatt megy el a munkavállaló, ami fennállhat velünk, mint vezetővel, vagy más kollégával, kollégákkal szemben. Előfordulhat, hogy azok a feladatok nem tetszenek már neki, amit nálunk kell végeznie. Valami mást szeretne csinálni teljesen vagy ugyanezt csak máshol, új környezetben.

Bármi is legyen az oka a munkavállalónak a váltásra - nem köteles megindokolni- próbáljunk meg vele továbbra is emberként bánni és ne kövessük el a következő hibákat:

NE TEGYÜK:

Ha mindezeket, vagy csak egy részét megtesszük vele, akkor egykori munkavállalónk úgy fog gondolni cégünkre, mint arra a helyre, aki még az utolsó lehetőséget is megragadta, hogy még utoljára megkeserítse az életét. A későbbiek folyamán, így fogunk emlékeiben élni. Ez az időszak pedig egy rossz élmény marad csupán számára, nem mint egy átmeneti időszak, ami segített neki lezárni eddigi életét, hogy az új felé nyithasson.

Elengedni lehet szépen és okosan is. Sosem tudhatjuk, hogy mikor, milyen helyzetben és körülmények között sodor minket újra egymás felé az Élet és fogunk majd találkozni egymással továbbá nem mindegy, hogy akkor milyen élmények jönnek elő majd bennünk egymásról.

Dobsa Szabina
HR Tanácsadó

 

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu