cvonline.hu

Az interjúra érkező pályázó általában nagyon ideges érkezéskor, mert nem tudja, hogy mi fog pontosan történni, milyen kérdéseket tesznek majd fel neki. Valamint szeretné, ha az jól sikerülne és megfelelne a pozícióra. Van olyan pályázó, aki úgy érzi, - esetleges korábbi rossz tapasztalatai miatt-, hogy az interjú valamiféle kihallgatás, vallatás, amin részt kell vennie, hogy az áhított pozíciót elnyerhesse. Tehát az a szükséges rossz, ami ahhoz kell, hogy állása legyen.

              Nagyon fontos a kezdés. Érdemes a KÖZVETLENEBB LÉGKÖRt megteremtenünk már az érkezéskor. Kérdezzük meg, hogy kér-e egy pohár vizet, esetleg kávét? Könnyen idetalált-e az interjú helyszínére? Esetleg most milyen idő van kint? Nem volt-e dugó a városban? Ha nyári meleg van, akkor megkérdezhetjük, hogy elég hűvös van-e a tárgyalóban vagy nem túl hideg-e neki, nem fázik-e? Téli hidegben, hogy elég meleg van-e? Kinyissuk-e az ablakot, hogy friss levegő legyen odabent? Vagy inkább, éppen ellenkezőleg, csukjuk be azt? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel érdemes pár mondatot „CSEVERÉSZNI” érkezéskor, hogy legyen ideje az interjúra ráhangolódni és érezze, nem csak az fontos nekünk, hogy gyorsan túl legyünk az interjún, hanem valóban szeretnénk megismerni őt - már amennyire az a szűk egy, másfél órás kerete engedi azt. Éreztetnünk kell azt is, hogy szeretnénk, ha ő is kényelmesen érezné magát ez idő alatt és a lehető legjobb teljesítményt nyújtaná.

              A megérkezése után, miután egy kicsit kifújta magát és kényelmesen elhelyezkedett, érdemes elmondani neki az interjú menetét, hogy mi fog pontosan történni, mire vagyunk/leszünk kíváncsiak és azt, hogy ez körülbelül mennyi ideig is fog tartani mindez.

              Ha látjuk rajta, hogy nagyon ideges, mert dobol a lábával, vagy folyamatosan játszik valamivel a kezében, netán tördeli azt, esetleg még remeg is, akkor mindenképpen kérdezzünk rá, hogy nagyon izgul-e és nyugtassuk meg, hogy ez „csak” egy interjú és megismerni szeretnénk őt, valamint az eddigi szakmai tapasztalatait. Mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tud, nem pedig arra, hogy mit nem.

              Ezután következhet maga az interjú. Mindig legyünk kedvesek, mosolygósak valamint tisztelettudóak. NE TEGEZZÜK LE már az első percben, hanem hagyjuk meg a tisztelet kifejezésére a magázódást. BESZÉLGESSÜNK a pályázóval és ne csak kérdezgessük őt, mint egy kihallgató tiszt. Legyünk „JÓ ZSARUk”, hiszen akkor könnyebben megnyílik nekünk és a bizalmába fogad. Nem csak az előre megfogalmazott kérdéseinket érdemes feltennünk az általunk meghatározott sorrendben, hanem össze kell hangolni mindezt azzal, amit elmond, és amilyen sorrendben teszi mindezt. NE LEGYÜNK ROBOTOK, hanem alakítsuk a pályázóhoz az interjút, úgy hogy mindent megtudjunk, ami számunkra fontos lehet. Ehhez azonban az is kell, hogy lássa rajtunk az ÉRDEKLŐDÉSt és azt, hogy minket valóban érdekel, amit mond, és nem csak azt szeretnénk, ha gyorsan túl lennénk rajta. Amint a BIZALMÁBA fogad minket, akkor nem csak a sablon, begyakorolt válaszait fogjuk megkapni a kérdéseinkre, hanem a valósakat is.

            Miután minden szakmai kérdésre megkaptuk a választ, jöhetnek a pályázó jellemére, egyéb készségeire vonatkozó kérdések. Ha szerencsénk van, ekkor már egy olyan bizalmi viszony alakult ki, amely során sokkal szívesebben beszél nekünk arról is, hogy mikkel foglalkozik szívesen a munkája után a szabadidejében és mi az, amit még szeretne elérni az életben. Adhatunk neki visszajelzést és akár tanácsot is az interjún nyújtott teljesítményéről. Lezárásként pedig érdemes elmondanunk neki a kiválasztási folyamat következő lépését és azt, hogy körülbelül mikor fogunk jelentkezni nála. Nagyon megnyugtató tud lenni a pályázó számára, ha tudja, hogy fog és azt is, hogy mikor fog visszajelzést kapni tőlünk. Ez azért is fontos, mert az interjú után ugyanúgy fog izgulni, mint az interjú előtt tette, hogy továbbjut-e a következő körre.

Dobsa Szabina
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu