Blog Munkaadóknak

Korábbi cikkünkben főként a LinkedIn profiloldalunk megfelelő beállításairól írtunk, jelen posztban pedig a LinkedIn-en való aktivitási lehetőségeket mutatjuk be.

Hogyan kerüljünk kapcsolatba potenciális jelöltekkel?

Szerencsére számos lehetőség áll rendelkezésünkre az új emberekkel való kapcsolatfelvételhez. Amennyiben ismerjük a jelölt e-mail címét, akkor egy baráti felkérést is küldhetünk neki, felvehetjük a kapcsolataink közé. Az e-mail cím hiányában megkérhetünk egy közös ismerőst, hogy mutasson be minket a jelöltnek. Ennek viszont az a hátránya, hogy időbe telik, mire a közös ismerősünk belép az oldalra, elolvassa a levelünket és továbbítja azt a jelölt felé.

Egy jó megoldás lehet még, ha egy csoporton keresztül vesszük fel vele a kapcsolatot. A profiloldal alján megtekinthető, hogy mely csoportoknak a tagja a jelölt. Amennyiben nem vagyunk annak a csoportnak a tagja, akkor lehetőségünk van csatlakozni ahhoz. A csoporton belül ugyanis a tagoknak lehetőségük van közvetlenül kapcsolódni egymáshoz, továbbá üzenetet is tudunk küldeni a csoport tagjainak anélkül, hogy az ismerőseink lennének.

Kivel lépjünk kapcsolatba?

A LinkedIn a kapcsolatokról szól, minél több ismerősünk van, annál előrébb kerülünk kereséskor a találati listákban, valamint annál több embert érhetünk el. Azonban érdemes a mennyiség helyett a minőségre koncentrálni! Időt spórolhatunk meg, ha olyan embereket, akiknek sok releváns ismerőse van az adott területen.

Kapcsolatfelvételi etikett

Az új emberekkel való kapcsolatfelvételben nincs semmi forradalmi megoldás. Egész egyszerűen mutassunk érdeklődést a másik iránt, szabjuk személyre a levelet amennyire tudjuk, nézzük át a jelölt profiloldalát, hogy valami közös pontot találjunk, amivel el tudjunk indítani a kommunikációt – ő is ugyanannak a csoportnak a tagja, vagy felfedeztük, hogy van egy közös ismerősünk, ugyanott szereztünk diplomát, netán mindketten ugyanannak a hobbinak hódolunk? Bármi legyen is, szőjük bele az üzenetünkbe, mert így elkerülhetjük, hogy azt higgyék rólunk, hogy mindenkinek ugyanazt az üzenetet küldjük el.

Elkötelezés

Amennyiben már kiépítettük a kapcsolati hálónkat, akkor fontos, hogy megszilárdítsuk azt. Szakmai beszélgetéseket kezdeményezhetünk az adatlapuk frissítéséről, esetlegesen megnyitott új pozíciókról.

Reméljük, hogy a fenti tippek hozzásegítik Önöket a sikeres toborzáshoz!

Szabó Diána
Cvonline.hu