cvonline.hu

Egy jó munkavállalót nem elég a megfelelő toborzási és kiválasztási technikákkal csupán megtalálni, hanem meg is kell tudni tartani. Mik lehetnek azok a hibák, amikkel arra késztethetjük munkavállalónkat, hogy még a próbaidő alatt búcsút mondjon cégünknek?

1. Ne biztosítsuk számára a megfelelő technikai feltételeket. A számítógépéhez a belépési kódját csak napokkal később kapja meg. Ne telepítsük egyből a munkavégzéséhez szükséges programokat neki. A gépe legyen régi és ezáltal lassú, hogy azon minél nehezebben lehessen elvégeznie a munkáját.

 2. Mondjuk meg neki, hogy kivel barátkozhat, illetve kivel nem. Már az első nap meséljük el neki, hogy a cégünknél szerintünk ki a jó fej kolléga, illetve ki nem az, és mondjuk meg neki, hogy kikkel ne is beszélgessen majd, ha jót akar magának.

 3. Kötelezzük túlórára. Már az első héten beszéljünk vele, ha a munkaidő végén hazamegy, hogy ez nálunk nem így működik, és a túlóra egy kötelező elvárás, amit természetesen nem fizetünk majd ki neki.

 4. Ne abban a pozícióban, munkakörben dolgoztassuk, mint amire felvettük, hanem olyanban, ami számára alacsonyabb szintű. Mondjuk el neki, hogy ez csak ideiglenes állapot. Majd, amikor megüresedik egy hasonló pozíció, vegyünk fel valaki mást.

 5. Ígért juttatásokat változtassuk meg. Csináljunk egy teljesen új juttatási rendszert vagy kössük olyan szabályokhoz azokat, amit korábban nem említettünk neki.

 6. Derüljenek ki rejtett költségek a számára. Munkájához adjunk neki céges autót és / vagy telefont, aminek költségeit vonjuk le a fizetéséből.

 7. Fizetését csak az utolsó pillanatban utaljuk el neki vagy késsünk vele. Érkezzen meg a fizetése 10-én késő este a számlájára vagy csak másnap reggel.   

8. Kezeljük úgy, mint egy gyereket. Mondjuk meg neki részletesen, hogy mit és hogyan csináljon, mintha ezt ő nem tudná.

 9. Kritizáljuk kinézetét és öltözködését. Bár korábban az interjún láttuk, hogy van tetoválása és piercingje, de most kérjük meg, hogy rejtse el őket, ha nálunk akar dolgozni. Valamint kényszerítsünk rá olyan öltözködési korlátokat, mint például egy bizonyos szín viselésének korlátozása.

10. Ne adjunk neki pozitív visszajelzést. Csak negatív visszajelzést kapjon tőlünk a munkájáról, pusztán a jobbító szándék miatt, hogy mi mindent kellene jobban és máshogyan csinálnia majd a jövőben.

Ha ezeket a tanácsokat, vagy csak egy részét megfogadjuk, akkor ne lepődjünk majd meg, ha új munkavállalónk otthagy minket még a próbaidő alatt és mi kezdhetjük újra a kiválasztási folyamatot. Ha azonban ezeknek az ellenkezőjét tesszük, akkor egy elégedett munkavállalót kapunk, aki valószínűleg hosszú távon fog majd nálunk dolgozni.
Dobsa Szabina
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu