cvonline.hu

Mikor az ügyfeleinkkel egyeztetek egy-egy pozíció kapcsán, mindig felmerül, hogy „vándormadarakat” ne továbbítsak számukra. Természetesen érthető ez az igény, hiszen a kiválasztási, illetve beillesztési procedúra idő- és energiaigényes feladat, mindenki lojális, elköteleződni tudó és hosszútávon jól teljesítő munkatársra vágyik, illetve jogosan tart attól, hogy esetleg valamely konkurenciánál kamatoztatja majd a megszerzett tudást az illető.

Azonban mindenek előtt, mielőtt kiejtünk egy értékes pályázót, először érdemes tisztázni, hogy valóban jobhopperről van-e szó? Hiszen nem biztos, hogy mindenki az, aki annak látszik!

Vegyünk sorra néhány esetet, amikor a látszat csal:

Most nézzük meg azonban az érem másik oldalát, vagyis, mit nyerhetünk, ha egy ilyen munkatársat alkalmazunk?
Joggal vetődhet bennünk fel a kérdés: vajon, miért alkalmazták ennyien, hogy lett ennyiszer épp ő a befutó?
Vegyük sorra, mely kompetenciái lehetnek fejlettebbek vajon egy jobhoppernek?

E tulajdonságok nagy erőforrást jelenthetnek egy cégnek, ami akár rövid idő alatt is nagy hasznot hozhat!
Mindenesetre mielőtt mellettük döntünk, teszteljük őket! Derítsünk fényt elköteleződési hajlamukra az élet más területén is, szánjunk az átlagosnál több időt a referenciaszemélyek „kikérdezésére”!

Mikor NE alkalmazzuk mégse őket?

Összegezve: mielőtt rásütjük valakire a jobhopper bélyeget tájékozódjunk, legyünk körültekintők! Illetve mérlegeljük piaci helyzetünket, hiszen egy-egy ilyen személy nagy lendületet hozhat a cég életébe. Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy ez nem egy ritka, hanem egyre elterjedtebb tendencia, hiszen jelenlegi fogyasztói társadalmunk azt diktálja, ugyanúgy a munkaerőpiac, mint a kapcsolatok terén is: szerezd meg a legjobbat, aknázd ki a hasznokat, ha nem tetszik, váltsál! Mindezek tükrében érdemes meghozni döntésünket!

Fazekas Katalin
HR tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu