cvonline.hu

milyen-technikakkal-fokozhatjuk-a-csapatszellemet_150x150Minden cég számára fontos, hogy munkavállalói hatékonyan végezzék el a rájuk bízott munkát. Egy új munkavállaló érkezésekor vagy éppen egy dolgosabb időszakban, vagy az év végi hajtást követően, különösen jól jön a munkavállalók „jutalmazása”, akár azzal, hogy a mindennapi munkavégzésből „kiragadjuk őket”, és összehangolásra bírjuk.

Ilyen helyzetekben fontos, hogy munkáltatóként felismerjük, hogy szükség van a csapatszellem fokozására. Manapság számos lehetőség adódik erre. Megannyi cég veszi igénybe a csapatépítés lehetőségét. Nem csak az év végén, hanem akár egy új munkatárs érkezésekor szokták leginkább alkalmazni. Ilyen alkalmakra mehetünk cégestül, de akár munkakörönként, kisebb csapatokban is. Ezzel fokozhatjuk a csapatszellemet, a munkavállalók összekovácsolódását, remélve, hogy a későbbiekben nem csak a hangulat lesz jobb, hanem a hatékony munkavégzés is. Ilyenkor megfeledkezhetünk a munkáról és önfeledten, kellemes hangulatban tölthetünk el időt kollégáinkkal a munkahelyen kívül, anélkül, hogy a munkára gondolnánk. Mehetünk wellnessre, bowlingozni, de akár egy közös ebédre, vagy akár egy jó kis szabadtéri programra. Bármely lehetőség létre tud hozni egy jó hangulatot, és egy még jobb csapatszellemet.

Azonban nem érdemes csüggedni, ha cégen belül nincs erre lehetőségünk, hiszen más alternatívákkal is fokozhatjuk a csapatszellemet. Nem csak praktikus, hanem segítőkész megoldás lehet, ha minden hétnek az elején összeülve kollégáinkkal megbeszélést tartunk. Nevezhetjük hétindító megbeszélésnek is. Ezek nem csak segítenek a feladatok priorizálásában, hanem lehetőséget adnak arra, hogy segítséget kérjünk munkatársainktól. Ha kérdésünk, kérésünk akadna, fordulhatunk munkatársainkhoz nyugodt szívvel. Azonban nem csak segítségkérésre alkalmasak ezen megbeszélések, hanem arra is, hogy csapatként gondolkodva, ötletelve dolgozhassunk ki egy-egy megoldást a felmerülő kérdésekre-kérésekre. A közös munka meghozza gyümölcsét.

Előfordulhat azonban, hogy nem telnek mindig harmonikusan napjaink a munkahelyen. Lehetnek stresszes napjaink, ilyenkor ingerlékenyebbek lehetünk kollégáinkkal szemben, és nem várt konfliktusba bonyolódhatunk. Fontos, hogy e fennálló nézeteltéréseket azonnal kezeljük, a lehető leghamarabb megbeszéljük. Ha erre még sincs lehetőségünk, igyekezzünk mihamarabb tenni az ellen, hogy az ellentét fokozódjon, esetlegesen haragba, ellenszenvbe torkoljon. A mindennapi munkavégzést megnehezítheti, és a csapatszellem sem alakulhat ki. Ha megfelelő időben, és megfelelő helyen kezeljük ezeket, akkor a várt eredményünk egy jól működő, harmonikus csapat, és egy pozitív munkamorál lesz.

Mindenki számára egyértelmű, hogy munkatársainkat nem választhatjuk meg kedvünkre. Így rendkívül fontos a másik fél elfogadása. Nyitottnak, befogadónak kell lennünk munkatársainkkal szemben. Empatikusnak. Ebből kifolyólag rendkívül fontos a kommunikáció, a másik megismerése. Ha nyitottak vagyunk ennek irányába, és elfogadjuk azt, hogy mi egy közösség része vagyunk akkor csapatszellemünk is javul. Mindenki számára közös érdek a jó csapat megteremtése, hiszen nem csak a munkához való hozzáállásunkat könnyíti meg, hanem a hangulatunk is jobb lesz, ha egy olyan csapatban dolgozhatunk, ahol jól érezzünk magunkat. Tegyünk a jó csapatért!

Gere Dorottya
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu