cvonline.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából 2011 óta minden évben megrendezésre kerül a Családbarát Munkahely pályázat, amely keretien belül, az elismerés mellett anyagi juttatásokra is szert tehetnek a vállalkozások. Napjainkban, amikor egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni, nemcsak a dolgozók, hanem a munkaadók érdeke is, hogy családbarát kezdeményezésekkel még vonzóbbá váljanak az álláskeresők számára.

A pályázat célja

Olyan családbarát munkahelyek létesüljenek, ahol a dolgozók összetudják egyeztetni a munkát és a magánéletet, ezáltal kiegyensúlyozottabbá váljanak a mindennapok során. Két területen kell helyt állniuk a munkavállalóknak, ezért előfordul, hogy nagy stressznek vannak kitéve. A munkáltatók számára is fontos, hogy harmonikus legyen a dolgozóik élete, hiszen ezáltal hatékonyabb munkavégzésre képesek. Ha pedig nagyobb távlatokban nézzük, akkor az egész társadalom számára fontos, hogy az élet mind két színterén produktívak legyenek a lakosság tagjai. Ennek érdekében a pályázat során minden olyan program és projekt támogatásban részesül, amely segítséget jelent a munkavállalók számára a zavartalan munkavégzés és a családi élet összeegyeztetésében.

Elnyerhető támogatások

Minden évben meghatározzák a támogatás összegét és formáját. Lehetőség van vissza nem térítendő pénzbeli jutalom elnyerésére vagy bizonyos esetekben csak a „Családbarát Munkahely” cím jogos használatára.

Kategóriák

4 kategóriában pályázhatnak a cégek a minősítés elnyerésére, méretüktől függően.

  1. Kisvállalatok: 1-49 fő
  2. Középvállalatok: 50-249 fő
  3. Nagyvállalatok: 250 fő felett
  4. Költségvetési szervek

Jelentkezés módja

Jelentkezni elektronikus úton lehet a részvételhez szükséges mellékletek csatolásával. Általában minden év elején kiírásra kerül a pályázat, azonban ez későbbre is tolódhat, ezért érdemes figyelni a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet honlapját, ahol minden részletes információ megtalálható.

Dienes Franciska
Cvonline.hu

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu