cvonline.hu

munka_maganelet_konfliktusa_150x150A munkát és a magánéletet manapság már nem lehet teljesen ketté választani. Egyrészt a munkahelyi kötelezettségek nehezítik meg az otthoni teendőket. Másrészt az is előfordulhat, hogy az otthoni feladatok hátráltatják a munkahelyen való helytállást.

Mind a munka mind pedig a család, egy igen meghatározó életterület az egyén életében. Azonban az egyén számára korlátozottak a rendelkezésre álló erőforrások (idő, figyelem, energia), így állandó versengéssel kell szembenézni. Az ember akkor érzi jól magát, ha az életében az összes életterület olyan mértékben tud érvényesülni, ami számára ideális.

Mindenki életében egy természetes igényként merül fel a munka és a magánélet összeegyeztetésének vágya, ugyanakkor számtalan nehézséggel kell szembenézni az egyensúly megtalálása közben. Nagy valószínűséggel nem az okoz problémát az egyén életében, amikor időszakosan lépnek fel konfliktusok a két terület között. A többség életében biztosan előfordult már, hogy a sok munka időszakosan a magánélet rovására ment, vagy fordítva: a magánéleti teendők időszakosan elvették az energiát a munkától. Abból van a probléma, ha már alapvető problémává válik a két terület összeegyeztetése.

A munkahelyi stresszorok akár szorongáshoz, kimerültséghez, depresszióhoz, ingerlékenységhez vezethetnek a munkavállaló életében, melyek egyértelműen kihatással vannak az egyén magánéletére is. Gyakran előfordul például, hogy a munkahelyen történt negatív, stresszes esemény miatt ingerlékenyebben bánhatunk a családtagjainkkal, barátainkkal. Ez azonban fordítva is ugyanúgy igaz, tehát a családban történt események szintén hatással lehetnek a munkahelyi viselkedésre. Tehát ez azt jelenti, hogy az egyik életterületből származó stressz, megnehezítheti a másik életterület szerepeinek való megfelelést.

A munka-család egyensúly összeegyeztetéséből adódó konfliktus számos kedvezőtlen következménnyel jár az egyén életében. Sőt az egyénen kívül kihat a vele kapcsolatban állókra, sőt a munkaadó szervezetére is hatással lehet. Ebből következően a vállalatoknak is érdekükben áll, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel mérsékeljék a munkavállalóik által megélt munka-család konfliktust. Az egyik ilyen eszköz lehet a családbarát felettesi magatartás, amely egy olyan empatikus hozzáállás, amely segíti az alkalmazottat abban, hogy megtalálja az egyensúlyt a munkahelyi és a családi kötelezettségei között.

A leginkább azonban az egyén tudja megteremteni a saját életében megvalósuló egyensúlyt. A stresszkezelő képesség egyértelműen pozitív hatással van az egyensúly megteremtéséhez. Lényeges annak tudatában lenni, hogy mi jelent értéket az életünkben. Törekedni kell a célok megvalósítására, de mindig szem előtt kell tartani a prioritásokat az életünkben.

Csanak Dominika
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu