cvonline.hu

Munkaerohianz.van_150x150Munkaerőhiány van, a csapból is ez folyik és a kiválasztással foglalkozó szakemberek tapasztalják nap, mint nap. Akár vállalati, akár szolgáltatói szektor toborzóival beszélgetünk - érzékelhető a probléma.

Míg néhány éve a mérnökök és IT szakemberek megtalálása volt csak komoly feladat, ma már a legtöbb pozíció betöltése gondot okoz, a legtöbb területen nehezen lelünk rá a jó szakemberekre. Folyamatosan nő a verseny a jó kvalitású személyekért, ami a toborzó kollégáktól többek között gyors reakciót, illetve a jelöltek elérése, „megnyerése” érdekében kreativitást igényel.

Ma a szolgáltató piac többféle segítséget nyújt a vállalatoknak az ideális jelölt megtalálásában.

A cégek többsége, amennyiben belülről nem betölthető egy pozíció, általában első lépésként online hirdetések feladásában gondolkozik. Ami bizonyos pozíciónál célravezető lehet, hiszen az aktív álláskeresők legnagyobb része mai is ezeket a portálokat használja az új munkahely megtalálása céljából. Amennyiben azonban rövid idő áll rendelkezésünkre, vagy egyszerre számos pozíciót kell betölteni, avagy különleges szaktudású személyt keresünk, esetleg fontos, hogy az illető egyéb személyiségbeli tényezőknek is megfeleljen, akkor érdemes külső tanácsadót is bevonni a keresésbe. Erre is többféle lehetőség létezik.

PreSelector előszűrés szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy a vállalatok ott, és olyan szinten kapjanak segítséget, amire tényleg szükségük van. A csomagajánlatok testreszabhatóak, így az erőforrásoknak, illetve a célnak legmegfelelőbb szolgáltatást lehet igénybe venni.

Választható csak önéletrajz előszűrési szolgáltatás, ilyenkor a kívánt pozícióra kiírt hirdetés alapján beérkezett önéletrajzokból, valamint az országosan elérhető legnagyobb adatbázisokból kerülnek leszűrésre a minden szempontból legesélyesebbnek tűnő jelöltek. De bővíthető a szolgáltatás, így telefonon, vagy akár személyesen tovább szűkíthetjük a jelöltek körét.

A telefonos szűrésnél előre meghatározott, szisztematikus metodika alapján történik az eljárás. A megbízóval részletes egyeztetés alapján - a szükséges kompetenciákkal, elvárásokkal kapcsolatban - összeállított jól strukturált kérdéssor mentén interjúztatjuk a jelentkezőket. Így a megbízó cég időt, energiát spórol és csak a pozícióhoz legmegfelelőbb szakemberekkel találkozik.

A PreSelector szolgáltatás ideális választás lehet több esetben, a fentieken túl a kiváló ár-érték arány miatt egyre többen választják megoldásainkat, illetve térnek vissza, egy-egy sikeresen lezárt projekt után.

Mivel az ideális munkavállalók megtalálása lassan nem kevésbé nehéz feladat, mint akár társunk megtalálása, ne feledjük ez még csak egy szép, gyümölcsöző lehetőséggel kecsegtető kapcsolat kezdete, hogy a szerződéskötés, ” esküvő” után milyen minőségű és mennyire hosszú távú lesz a frigy, az erősen múlik mindkét félen! És bár rebesgetik, hogy legtöbbször a váltás oka anyagi természetű, de egyre több kutatás bizonyítja, hogy ez nem feltétlenül a valódi indok, sőt! Na, de ez legyen következő cikkünk témája!

Fazekas Katalin
Senior HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu