cvonline.hu

Forrás: http://bringyourself2work.com/tag/working-dead/

A cég sikerét nemcsak az határozza meg, milyen a dolgozói állományának minősége, az is fontos, hogy az alkalmazottak kedvet érezzenek mindennapi feladataikhoz.

Számos tanulmány bizonyította már, ha a munkavállaló sikeresnek érzi magát saját feladatkörében, lelkesebb és elkötelezettebb lesz a munkahelyén. Ugyanígy, ha a munkavállalók nem lelkesek, elégedetlenek és magas a fluktuáció az komoly hátrányt jelent a cég sikeressége szempontjából.

A munka helyett a környezet motivál

Az elhelyezkedési nehézségek miatt nagyon sokan kényszerpályán vannak és nem biztos, hogy éppen azzal foglalkoznak, ami igazán érdekelné őket. Ilyen esetekben rendkívül fontos maga a munkahelyi környezet.

A munkáltató megteremti a kedvező feltételeket azért, hogy ha magát a munkakört nem is, legalább a céget magasan tudja értékelni a dolgozó és motiválja a mindennapjaiban az, hogy még sokáig hasonló környezetben dolgozhasson. 

Hol a hiba?

Az emberek döntő többsége nem szereti a munkáját. Ez sokszor abból ered, hogy a főnök csak egy gépnek tartja az alkalmazottját, aki aztán hamarosan ennek megfelelően viselkedik majd. Nem lesznek új gondolatai, alulmotiválttá válik, teljesítménye visszaesik és a véleményét sem mondja már el, mert a főnöknek úgyis mindig igaza van. Különösen a kiemelkedő teljesítményű, tehetséges, lojális emberek nem szeretik, ha manipulálják őket. Ha rájönnek, pont fordítva fog elsülni a dolog. Ezért is fontos a vezető személye, hozzáállása a munkatársakhoz.

A sikertelenség egyik legfőbb oka az, hogy rengetegen úgy próbálják meg az eredmények elérésére sarkallni beosztottjaikat, hogy a pénzbeli jutalmazást teszik első helyre az ösztönzési rendszer megtervezésekor. Nyilvánvaló és bizonyított az az állítás, hogy elismeréssel nagyobb motivációt lehet elérni, mint a pénzzel, hiszen még Maslow piramisában is alacsony szinten szerepelnek az anyagi javak. Ettől függetlenül nem hanyagolhatjuk el a béreket.

Ennél azonban sokkal fontosabb a belső elégedettségükről gondoskodni.

A kimagasló teljesítmény titka az ember mélyen gyökerező vágya arra, hogy kezébe vegye sorsa irányítását, folyamatosan fejlessze tudását, és hogy célt adjon életének. Ezt vágyat és önállóságra való jogot kell beépíteni a napi munkafolyamatba. 

Sok múlik a vezető személyén

Annak a vezetőnek lesz kreatív és motivált csapata, aki partnerként viszonyul beosztottjaihoz, akivel meg lehet beszélni őszintén, retorziók nélkül a problémákat. Ha ezen felül még szakmailag is hiteles, karizmatikus és ösztönzőek a céljai az már a non plus ultra.

Hogyan érjük el, hogy a csapat higgyen a közös munkában?

Olyan ez, mint a nevelés, ha motivált, önállóan gondolkodó, kreatív gyermeket szeretnénk nevelni kezdjük azzal, hogy bizalmat adunk és kíváncsian figyelünk az önálló véleményre, meghallgatjuk az ötleteket. Emellett megadjuk a kereteket, határokat, felismerjük az erősségeket, bátorítjuk a próbálkozásokat és elismerjük az eredményeket.

Nagy  Tamara
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu