cvonline.hu

Azt mondják, ne ítéljünk elsőre. Azonban egy állásinterjú elején, az első pár másodpercben, mégis döntő jelentősége lehet az első benyomásnak, amit általában a jelölt kinézete és ruházata, valamint kézfogása alapján hozunk meg. De mint tudjuk a belbecs fontosabb, mint a külcsín. Ezért érdemes – sőt ajánlott – inkább ez alapján ítélnünk.

                   Úgy tartják, a hozzánk hasonló emberek lesznek elsőre szimpatikusak. Azonban ez rossz irányba viheti az interjú kimenetelét, mert ezáltal előfordulhat, hogy egy számunkra szimpatikus jelöltet olyan nem létező pozitív tulajdonságokkal ruházunk fel, amelyekkel nem is biztos, hogy rendelkezik. Egy számunkra kevésbé szimpatikus jelöltnél pedig előfordulhat, hogy egy meglévő tulajdonságot is inkább negatívnak és nem megfelelőnek értékelünk emiatt. Ezért is fontos, hogy tudatosan és objektíven értékeljük az állásinterjún megjelent pályázót, ne pedig a megérzéseinkre és az ösztöneinkre hagyatkozva. Soha ne feledjük el, hogy nem barátokat keresünk, hanem megfelelő munkatársakat.

                   Sokan azt gondolják – a mondással ellentétben – hogy a ruha teszi az embert. Emiatt gyakran az állásinterjún a jelöltek ruházata alapján szerezzük az első benyomásokat és az alapján ítéljük meg vagy éppen el őket. Előfordulhat, hogyha a jelölt nem az alkalomhoz illően vagy egyszerűen, túl hétköznapian van öltözve, akkor úgy érezhetjük, hogy nem tiszteli meg az interjút eléggé vagy nem is érdekli az adott pozíció. Ez azonban nem mindig van így, sőt az esetek többségében biztos, hogy nem. Előfordulhat, hogy a hétköznapi öltözék csupán annak köszönhető, hogy a munkahelyéről jön interjúra, ahol nem is tudják, hogy váltani szeretne és ezért kirívó és feltűnő lenne, ha sokkal szebben és csinosabban felöltözve menne bizonyos napokon dolgozni, mint máskor.

Vannak azonban olyan emberek is, akik nem tartják fontosnak, hogy éppen az utolsó divat szerint öltözzenek, mert számukra van annál fontosabb is, mint például az elért sikereik vagy a szakmai tapasztalatuk, tudásuk. Ők azt gondolhatják, hogy nem az a fontos, mit mutatnak, vagy hogy néznek ki, hanem az, amit tudnak, illetve amit karrierjük során már elértek. Emiatt előfordulhat, hogy a jelölt – bár első benyomásra nem úgy tűnt–, a beszélgetés végére meggyőz arról, hogy tudása a legjobb és a legfrissebb, még ha nem is ezt vártuk volna első ránézésre.

Fordított helyzet is előfordulhat. A jelölt lehet nagyon csinos, ápolt és jól öltözött, azonban a tudása nagyon kevés. Mert nem minden arany, ami fénylik. Előfordulhat, hogy azt gondoljuk elsőre, hogy ez a jelölt lesz a tökéletes a pozícióra, aztán a beszélgetés végére kiderül, hogy csalt az első benyomásunk és egyáltalán nem olyan, vagy nincs olyan tudása, tapasztalata, mint amilyet az első benyomás alapján feltételeztünk a kinézete, esetleg az önéletrajza alapján.

                   Nagyon fontos, hogy ne csak az első benyomás és a ruházata alapján ítéljünk meg valakit, hanem nézzünk a dolgok mögé is és az interjú lehetőségeihez mérten próbáljuk meg magát az embert és a tudását felfedezni. A ruházaton lehet változtatni, az egyszerűbb, mint a meglévő tudáson és tapasztalaton. A rút kiskacsa is – akit kiközösítettek kinézete miatt – a mese végére hattyúvá változott.

                   Érdemes tehát megpróbálni felülemelkedni önmagunkon és túllépni a sztereotípiákon és objektíven megítélni elsőre is a leendő kollégákat. Aki nem így tesz, azt sokszor sajnos tévútra terelheti a szubjektivitása és az első téves benyomása.

Dobsa Szabina
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu