cvonline.hu

Amikor az új munkatárs kiválasztását végezzük saját cégünkhöz, nem elég, azt keresni, hogy a leendő munkavállaló rendelkezik-e a megfelelő tapasztalatokkal legalább ilyen fontos a személyiségjegyeinek vizsgálata is. Bele kell illenie a már meglévő csapatunkba azért, hogy a már meglévő kollégák elfogadják őt, és ő is szeressen köztük dolgozni. Ha hosszú távra szeretnénk tervezni vele, akkor ennek is mindenképpen stimmelnie kell.

Meg kell néznünk, hogy a kolléga személyisége mennyire illeszkedik a csapathoz és a leendő pozíciójához. Egy rosszul megválasztott személyiségű kolléga nem csak nem fog a csapatunkba beintegrálódni, hanem ő sem akar majd annak része lenni. Ilyenkor hamar rájön valamelyik -vagy akár mindkét fél-, hogy nem a megfelelő kolléga lett felvéve és ilyenkor kezdődhet előröl a kiválasztásai folyamat. Ami megint időt és pénz rabol el a cégtől.

Akár a munka rovására is mehet egy rosszul megválasztott személyiségű ember a maga meglévő munkamoráljával. Ráadásul az ügyfelekhez való rossz hozzáállásával, akár azok elvesztése is bekövetkezhet, akiket utána nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lehet majd visszaszerezni. Így sok kárt is tud okozni nekünk.

Ezért amikor interjúra hívjuk a jelentkezőket nem elég csak a szakmai tapasztalatait feltérképezni, hanem meg kell őt magát is jobban ismernünk. Sok következtetést le lehet vonni abból, ahogyan beszél korábbi cégeiről, kollégáiról, esetleg főnökéről vagy a projektjeiben betöltött szerepeiről. Fontos kiindulópont lehet a hobbija vagy a szabadidejének eltöltése is. Érdemes megnéznünk azt is, hogy hogyan használja, illetve nem használja a közösségi médiát. Ezekből mind következtethetünk a személyiségére.

Nem csak neki kell hozzánk illeszkednie, hanem nekünk is hozzá. Így érdemes részletesebben bemutatnunk magunkat, a céget, és a leendő csapatot ahol dolgoznia kellene, hogy ő is fel tudja mérni, hogy hogyan tudna oda integrálódni és el tudja-e magát majd hosszabb távon is képzelni ott. Nem elég, ha csak mi érezzük, hogy ő a megfelelő számunkra, ennek az érzésnek kölcsönösnek kell lennie.

Előfordulhat, hogy a nem megfelelő személyiség miatt valakit így nem fogunk felvenni, pedig szakmailag tökéletes lenne a pozícióra. Ezen ne bánkódjunk, mert később valószínűleg úgyis hamarabb el kellene engednünk, mint azt szeretnénk. Előfordulhat az is, hogy valakit a személyisége miatt fogunk felvenni, pedig szakmai tudása nem a legtökéletesebb. De betanítani vagy csak tanítani könnyebben lehet valakit, mint a már meglévő személyiségét megváltoztatni. Az a legjobb azonban, amikor a tapasztalat és a személyiség is egyezik az elvártakkal, ilyenkor a legtökéletesebb kollégát sikerült megtalálnunk a pozícióra.

Dobsa Szabina
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu