cvonline.hu

rugalmas-munkaido_150x150Egy korábbi cikkben már szó esett a különböző pénzen kívüli motivációs tényezők alkalmazásának fontosságáról. Egyik ilyen fontos motivációs tényező lehet a rugalmas munkaidő.

Többféleképpen valósulhat meg a rugalmas munkaidő. Lehet egyrészt távmunka, de lehet rugalmas munkarendben végzett munka is. Az utóbbi azt az esetet foglalja magába, amikor a munkáltató csak a munkaidő egy részéről dönthet (ezt nevezik törzsidőnek), a többi, fennmaradó részről a munkavállaló dönthet saját belátása szerint (ezt nevezik peremidőnek).

Manapság már szinte mindegy, hogy otthonról vagy a munkahelyünkről végezzük el a munkánkat, ugyanis egy laptop és egy okostelefon segítségével lényegében bárhonnan lehet dolgozni. Rugalmas munkaidővel kiküszöbölhető lehet az a probléma is, hogy nem mindig tudunk egyenletesen, ugyanúgy dolgozni. Mindenkinél vannak olyan napszakok, órák, amikor kevésbé tud koncentrálni az ellátandó feladatra, de vannak időszakok, amelyekben sokkal hatékonyabban tud dolgozni. A rugalmas munkaidő adta lehetőség által a munkavállaló saját belátása szerint oszthatná be az idejét, és abban az időszakban tudna dolgozni, amikor a leghatékonyabb. Továbbá nem beszélve az elintéznivalók szervezéséről, amelyeket gyakran csak munkaidőben lehet intézni. Sokkal kevesebb fejtörést okoz ezeknek a megszervezése, amennyiben rugalmas munkarendben dolgozik valaki.

Mind a munkavállaló mind pedig a munkáltató szempontjából tartogat előnyöket a rugalmas munkaidőben végzett munka.

A munkavállaló számára a rugalmas munkaidő egy nagy előnye, hogy saját maga oszthatja be az idejét. A motiváltság, és az elégedettség mértéke is nagyban nő a rugalmas munkaidővel. Kutatások arra is rámutattak, hogy a munkavállaló egészségére is jó hatással van a rugalmas munkarend.

Mostanra sok munkahelyen szinte teljesen felváltotta a 8-tól 4-ig tartó munkavégzési rendet a rugalmas munkaidő. Arról is fontos szót ejteni, hogy ezzel nem csak rugalmasság, hanem egy meghosszabbodott munkaidő is együtt jár. Kutatások alapján a dolgozók többsége él a rugalmas munkaidő adta lehetőséggel, annak érdekében, hogy személyes ügyeit intézze telefonon, e-mailen és személyesen, hogy bevásároljon, postára vagy bankba menjen munkaidő alatt, ezzel vállalva azt, hogy otthonról is dolgoznia kell majd.

Azonban nem csak a munkavállalók számára tartogat előnyöket a rugalmas munkaidő, hanem a munkaadó is profitálhat belőle. A költségcsökkentés mellett bizonyítottan növelhető a munkavállalók hatékonysága is a rugalmas munkaidővel. Az alkalmazottak motiváltabbak lesznek általa, valamint jobban megbecsülik majd a munkájukat, amennyiben a munkaidejük egy részéről saját belátásuk szerint dönthetnek. Ezen kívül a cég megítélése is sokat javulhat a rugalmas munkaidő gyakorlása által.

Felmérések szerint távmunka esetén átlagban 30-40 százalékkal csökkenthető a fluktuáció mértéke, ami komoly költségmegtakarítást hozhat a cégeknek.

Azért azt is mindenképpen figyelembe kell venni, hogy sajnos nem minden munkakörben lehet megoldás a rugalmas munkaidő. Valamint azzal is számolni kell munkaadóként, hogy az előnyök mellett okozhat némi nehézséget is az alkalmazása.

Csanak Dominika
HR asszisztens

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu