Blog Munkaadóknak

Mindannyian szeretnénk sikereket elérni az életben, ki így, ki úgy. A legtöbb sikeres emberre jellemző azonban, hogy számtalan dolgot kipróbált mielőtt valóban sikert ért volna el. Ameddig azonban nincs lehetőségünk annyi tapasztalatot összegyűjteni, miért ne tanulnánk tőlük?

A Careerbuilder cikkében vezetők, menedzserek és cégalapítók osztották meg azokat a szokásaikat, napi rutinjaikat, amelyek előmozdítják a napi munkamenetet és segítenek a munka-magánélet egyensúly megteremtésében.

Reggeli előtti szokások

„Legalább két órával a reggeli előtt keljünk fel, mozogjunk, dolgozzuk ki a legfontosabb aznapi feladatot és legyen egy priorizált listánk az aznap elvégzendő további teendőkről.” – Tiffany Manson, CEO, Mason Coaching and Consulting

„Kávé, nyújtás. Adjunk magunknak 20 percet mielőtt bárkivel is kommunikálnánk. Nézzük át a tegnapi e-maileket, hogy van-e olyan, ami fontos és még nem válaszoltuk meg. Írjunk össze egy „to do” listát egész napra. Tekintsük át a naptárunkat, hogy milyen események/meetingek lesznek aznap. Ne a közösségi oldalakkal kezdjük a napot, mert ki fog minket zökkenteni. Adjunk vissza egy kis jót a világnak – egy békés felajánlással például. Küldjünk megköszönő üzeneteket, gratuláljunk egyik ismerősünknek, vagy adjunk visszajelzést egy álláskeresőnek. Emlékeztessünk nap közben magunkat, ha felhalmozódna a munka, hogy szeretjük amit csinálunk, ezért élvezzük is! Vegyünk egy mély lélegzetet” – David T. Jones, kreatív igazgató, Third Street Reklámügynökség

„Ébredés után teszek róla, hogy ne nézzem meg egyből az e-maileket, hogy ne érezzem a munka nyomását. Szeretném ezt az időt kizárólag saját magamnak tudni, hogy átgondolhassam hogyan tudnék növekedést elérni a vállalkozásomban, amelyhez a mindennapi célok elérése segít – még mielőtt megzavarnának az e-mailek és az ügyfelek kérdései. Ezért öntök egy csésze kávét és leülök az ablakpárkányomra, ahol látom az egész belvárost és átgondolom a személyes és szakmai céljaimat arra a napra. Utána kezdem el utolérni magam az iparági trendekkel, szakmai cikkek átolvasásával, előadások meghallgatásával. Miután elfogyott a kávé és szakmai téren is feltöltődtem akkor már készen állok az aznap felmerülő problémák leküzdésére, az e-mailek átolvasására, és a munkanap elkezdésére.” – Daniela Cuevas, alapító, The Spark Group

Összegzés

A legtöbb sikeres és produktív embernek van valamifajta napi rutinja, amihez ragaszkodik. Ez segít kizárni a reggeli káoszt és lehetővé teszi, hogy magabiztosan kezdjük a napot.
A reggelt edzéssel, vagy bármiféle fizikai aktivitással kezdeni jó dolog, de fontosabb, hogy a sikeres emberek el vannak kötelezve az egészséges táplálkozás, egészséges életmód iránt. Minél inkább vigyázunk az egészségünkre, annál kevesebb napot kell betegen töltenünk otthon.
Néhányan inkább előre megnézik a céges üzeneteket mielőtt belépnek az irodába, míg mások inkább elvonatkoztatnak a munkától mielőtt nekikezdenek a napnak. Próbáljuk ki mi működik számunkra és ne feledjük, hogy mindenképp hatással lesz a munkánkra.

Szabó Diána
Cvonline.hu