cvonline.hu

Az állásinterjú típusok pozíciónként eltérnek egymástól, annak függvényében, hogyan lehetséges legpontosabban felmérni az adott álláshoz elvárt kompetenciákat. A tűrőképesség mérésére legelterjedtebb a stresszinterjú, amelyet kizárólag olyan állások esetén etikus használni, ahol a jelölt későbbi munkája során fontos szerepe van a stressztűrésnek.

Általános jellemzői

Általában nem az egész interjú zajlik ilyen formában, csak egy része az elbeszélgetésnek. A HR szakemberek csak indokolt esetben élhetnek ezzel a módszerrel. Nem etikus, hogyha például egy adminisztrátor állás esetében alkalmazzák vagy bármilyen olyan pozícióban, ahol a jelöltnek nem kell a későbbiekben emberekkel foglalkoznia és magas szintű stresszhelyzeteket kezelnie.

Sosem lehet személyeskedő, a munkavállaló megjelenésével és magánéletével kapcsolatban nem szabad kérdéseket feltenni. Fontos szem előtt tartani az interjú folyamán, hogy csak a pozíció szempontjából releváns kérdések hangozzanak el és a munkavállaló szakmai előéletén legyen a fókusz.

Milyen kérdések etikusak?

Abban az esetben, ha valaki hosszú időn keresztül évente munkahelyet váltott, akkor a szakmai előéletének felmérésére a következő kérdést tehetjük fel. „Mondja, mégis milyen képesség szükséges ahhoz, hogy valaki ennyire pontosan tudjon évente váltani?” Az ilyen típusú kérdésekkel könnyen lemérhető, hogy egy esetleges kritikai helyzetet, hogyan kezel az adott személy. A korábbi munkahelyekkel és az anyagi igényekkel kapcsolatban is tehetőek fel kérdések. Mutatunk egy-két példát:

„Előfordult már, hogy kollégáját rossz színben tűntette fel azért, hogy felkeltse főnöke figyelmét?”

„Mennyire fontos Önnek a pénz?”

„Mióta keres állást?

Mit gondol miért nem tudott eddig elhelyezkedni?”

Fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten érzékeltessük az interjúalannyal, hogy az elhangzott kérdések nem a személyének szólnak. A stresszinterjúk során a fő cél az adott jelölt helyzetkezelésének tesztelése, ezért érdemes olyan kérdéseket is feltenni, amelyekkel a későbbi munkája során is találkozhat.

Fontos a lezárás

Az elbeszélgetés végén fel kell oldani az interjúalanyban keltett feszültségeket. Tájékoztatni kell róla, hogy egy stresszinterjún vett részt és elmondani neki, hogy miért volt rá szükség, illetve miért volt fontos az adott pozíció kapcsán, hogy alkalmazzák ezt a típusú eljárást. Érdemes megköszönni neki az együttműködést, hiszen a cél, hogy a jelölt harag és indulat nélkül távozzon.

Dienes Franciska
Cvonline.hu

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu