cvonline.hu

tappenz_2017_ben_150x150Bármikor előfordulhat a munkavállalókkal, hogy önmaguk vagy gyermekük egészségügyi problémái miatt, rövidebb vagy hosszabb időre nem tudnak eleget tenni munkavállalói kötelezettségeiknek. Sokan nem tudják, hogy mi a betegszabadság és táppénz közötti különbség, pedig juttatásban is van némi eltérés a kettő között.

A Munka törvénykönyvének szabályozása alapján 15 munkanap áll rendelkezésre egy évben arra, hogy betegszabadságot vegyenek ki.

Ha ezeket elhasználják, amire több részletben is lehetőségük van, akkor vehetik igénybe a táppénzt. A táppénz juttatása három feltételhez van kötve: fennálló biztosítási jogviszony, fizetett egészségbiztosítási járulék és orvos által igazolt keresőképtelenség.

A juttatás időtartama

A táppénz az igazolt keresőképtelenség idejére jár, azonban maximum egy évig vehető igénybe. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a munkaképtelenség kezdetét megelőzően legalább egy évig biztosítottak legyenek és ne rendelkezzenek korábbi táppénzfolyósítással. Ha rendelkeznek olyannal az elmúlt egy évből, akkor annak a mértékét le kell vonni az aktuális jogosultságuk idejéből.

Ha a gyermekük betegsége miatt kérvényezik a juttatást, abban az esetben a gyermek életkorától és a családi állapottól függ az időtartam. A táppénz minden napra jár, a szabad- és munkaszüneti napokat is beleértve, ellentétben a betegszabadsággal, ami csak a munkanapok idejére vehető igénybe.

A juttatás összege

A táppénz összegének megállapításakor több szempontot is figyelembe kell venni. Elsősorban az a jövedelem határozza meg, amelyet a munkaképtelenség előtti időszakban a biztosított kapott. A megállapított táppénz összege a biztosításban töltött időtől és az esetleges kórházi ápolás költéségétől is függően, a napi átlagkereset 60%-a vagy 50%-a lehet, míg a betegszabadság ideje alatt a jövedelmük 70%-ra jogosultak.

További információkkal és az igényléshez szükséges nyomtatványokkal kapcsolatban ide kattintva tájékozódhat.

Dienes Franciska

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu