cvonline.hu

Amikor új munkatársat keresünk, a legjobbat akarjuk, és sokszor nem az elég jót, a megfelelőt keressük, hanem a tökéleteset. A kérdés persze az, hogy a tökéletes létezik-e, illetve, hogy tényleg ő a legideálisabb-e számunkra, vajon nálunk akar dolgozni, tudjuk hosszú távon motiválni, meg tudjuk fizetni, beleillik a csapatba és még sorolhatnánk…

Gyakran utópisztikus a hirdetésekben megfogalmazott elvárás ésigény, főképp, ha a serpenyő másik részébe beletesszük a cég által kínáltakat. Magas szintű végzettséggel, sokrétű tapasztalattal, folyékony nyelvtudással keresnek sokszor átlagos, vagy átlag alatti bérért szakembert, ráadásul lehetőleg olyat, aki  a munkavégzés helyéhez is közel lakik. Ennek következményeként sokáig betöltetlenek maradnak a pozíciók.

Ahhoz, hogy elkerüljük ezt a műhibát, ismernünk kell cégünket, a betöltendő pozíció sajátosságait, helyét a szervezetben és a munkaerőpiacot.

Időt és pénzt spórolunk meg, ha nem a tökéletesre fókuszálunk, hanem az optimális pályázó megtalálására.

Sokszor találkozunk olyan hirdetésekkel, amiben három különböző pozíciójú ember munkáját írják le egy munkakörbe sűrítve. Ez a legtöbbször azt vonja maga után, hogy nagyon kevés, vagy éppen iszonyú sok pályázati anyag érkezik, és mivel nem jól definiált a feladatkör előfordulhat, hogy nem is relevánsak a jelentkezők tapasztalatai.

A fentiek mellett egyre többször lehet találkozni azzal is, hogy úgy tűnik a hirdetésből, hogy a munkáltató számára sem körvonalazódott még, hogy pontosan milyen jelöltre van szüksége. Ilyenkor a beérkezett jelentkezők alakítják, formálják a pozíciót. Ez azon kívül, hogy nem vet jó fényt a cégre, szintén sok, nem releváns pályázatot eredményez, ráadásul rendkívül időrabló és nem utolsó sorban szubjektív döntést eredményezhet.

Javasoljuk, hogy törekedjünk a precíz, pontos feladat meghatározásra, válasszunk a pozíció szintjéhez, felelősségi köréhez megfelelő elnevezést. A megfogalmazott elvárás az állás szempontjából elengedhetetlenül fontos elemeket tartalmazza csak, ezzel elősegítve a nagyobb számú és relevánsabb jelentkezést!

A gyors kiválasztás és beillesztés érdekében azt tanácsoljuk, hogy:

Fazekas Katalin
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu