cvonline.hu

tudatos-jelenlettel_150x150Télen a meleget, nyáron a hideget, ősszel a karácsonyt, hétfőn a pénteket, gyerekkorban a felnőttkort, felnőttkorban a gyerekkort, a nyaralást aztán az édes otthont- mindig mást akarni, vagy éppen nem azt, amiben vagyunk. Vagyis nem a jelenben élni. Ugye ismerős? Ezt gyakran megéljük, vagy fogalmazhatnánk úgyis, hogy ritkábban éljük meg ellenkezőjét.

Mindfulness: A figyelem szándékos és ítéletmentes irányítása a jelenre, a ránk ható ingerek befogadása. Kíváncsi és nyitott hozzáállás minden külső és belső élményünk felé, legyen az akár pozitív vagy negatív, kellemes vagy kellemetlen. Vagyis „itt és most”- ban lenni. Ugye milyen egyszerű, vagy mégsem?

A tudatos jelenlét:

Hogyan érhető el?

Gyakorlással megtanulható, bárki által elsajátítható. Létrejöttéhez elengedhetetlen, hogy időt adjunk magunknak élményeink megéléséhez. Felgyorsult világunk, a halmozott médiafogyasztás, az információáradat és az „elkalandozási” képességünk gátolja a folyamatot.

Miért és Kinek jó?

Röviden: A jóllétünk növeléséért. Mindenkinek.

A legtöbb munkahelyi megbetegedés a stresszhez kötődik, mely, ha állandósul teljesítményromláshoz, kiégéshez és komoly egészségügyi problémákhoz vezet.

A tudatos jelenlét módszerének gyakorlásával azonban a stressz tartósan csökkenthető, küzdőképességünk javulása mellett, személyes jóllét növekedése várható.

Gondolta volna, hogy a tudatos jelenlétünk gyakrabban történő átélése:

A jelennel való kapcsolat segíti, hogy elfogadjuk az élet ambivalens természetét: a nehézségeket és teljesebben átélhessük annak örömeit. A világ tőlünk fiatalságot, rugalmasságot, gyorsaságot vár. A modern elvárások azt sugallják, gyorsulj föl, de az emberi igények a világ hektikussá válásával ellentétben, állandóak maradtak: közösséghez tartozási, elfogadási, szeretni, szeretve, elfogadva és értékelve lenni, alapvető igényünk. Ezeknek megtapasztalása padlógázzal nem lehet, húzzuk hát be a kéziféket, mert ezeket az igényeinket csak az emberi kapcsolatok kibontakozása során tudjuk kielégíteni!

Fazekas Katalin
Senior HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu