Blog Munkaadóknak

2020-ban kerül először megrendezésre a CheckINN Turisztikai Karrier Expo, mely február 27-28. között várja az álláskeresőket a Hungexpo-n!

Az ország első turisztikai állásbörzéje rendkívül magas színvonalú programokkal várja az érdeklődőket. A rendezvény első napja kifejezetten a szakmára és annak a munkaerőt érintő kérdéseire koncentrál, míg a második nap a fiataloké. A szervezők ekkor diákok és pályakezdők érkezésére számítanak.

Ennek megfelelően február 27-én, csütörtökön a főszerepet a szakmai szervezetek kapják a színpadon, előadások zajlanak a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség részéről is az ágazat munkaerőhelyzetét és a turisztikai szektor vonzerejét vizsgálva, de szó esik majd arról is, hogy Ausztria hogyan kezeli ugyanezt a kérdést. A piaci oldalról pedig a munkaerővonzó- és megtartó programok működéséről hallhatnak az álláskeresők.

A pályakezdőknek és diákoknak szóló pénteki napon olyan előadók kapnak szót, akik saját karriersikereiket mesélik el, többek között beszél majd Csiszár Virág a Sziget Fesztiválról vagy Vértes János a Beyond The Standard-ről és a Kolorádó Fesztiválról. Az inspiráló előadások mellett gyakorlati tippeket is kapnak a látogatók az állásinterjút érintő legfontosabb kérdésekben, melyeket rögtön a helyszínen ki is próbálhatnak próbainterjú formájában. Ez utóbbiakra előzetesen tudnak jelentkezni.

Szintén a második napon zajlik a Diák Szakmai Verseny, ahol egyetemi hallgatók tanulmányi projektük keretében keresnek megoldásokat valódi piaci kihívásokra. A programokon való részvétel, csakúgy, mint a teljes CheckINN Turisztikai Karrier Expo látogatása díjmentes, de regisztrációhoz kötött, mely az esemény honlapján elérhető: www.check-inn.hu.

Természetesen a legfontosabb szerep a két nap alatt a karrier expo-n bemutatkozó 40 kiállítóé, akik a szektor minden területét lefedik a szálloda- és vendéglátóipartól kezdve az oktatási intézményeken át egészen a médiaszereplőkig. Többek között olyan cégek állásajánlatai közül lehet majd válogatni, mint az Accor Hotels Hungary, Albatros Catering, Budapest Party Service Kft., Cityrama Travel Agency, Continental Group Kft., Fesztivál Önkéntes Központ, HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt., Ibusz Utazási Irodák Kft., Kartago Tours Utazásszervező és Szolgáltató Zrt., MARESZ, Marriott Hotels, Wizz Air Hungary vagy Zsidai Group Kft. A kiállító cégek legfrissebb listája megtalálható a www.check-inn.hu honlapon.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kezdeményezésében megrendezésre kerülő CheckINN Turisztikai Karrier Expo az Utazás kiállításon várja a látogatókat, akiknek így az állásajánlatok megismerése után, lehetősége nyílik körülnézni az ország legnagyobb turisztikai kiállításán, ahol több mint 35 ország kiállítói mutatkoznak be. Szintén díjmentesen lesz látogatható hazánk legnagyobb hajókiállítása, a Budapest Boat Show. Bővebb információért érdemes ellátogatni a rendezvény honlapjára.