cvonline.hu

Január a nagy fogadalmak, tervek, célok kitűzésnek ideje, új reménnyel, lelkesedéssel és lendülettel, nemcsak a magán-, hanem az üzleti életben is! Ilyenkor az elmúlt év sikereinek, tanulságainak összegzése, új célok, irányok felállítása és rendszerint az előző évet jócskán túlszárnyaló célszámok meghatározása történik.

Amire érdemes figyelni, hogy a kezdeti lelkesedés, hasonlóan a sportolással, fogyással kapcsolatos fogadalmainkhoz, ne lankadjon az idő múlásával, illetve a kívánt eredmény fényévnyinek tűnő távolságával, mert ez visszavetheti a lelkesedést, illetve a teljesítményt. Állítsunk kis célokat a nagy cél eléréséhez és ne felejtsük el a kis győzelmeket is megünnepelni, hiszen ezek a kis quick-win -ek lendületben tartanak és lépésről–lépésre közelebb visznek a célhoz. A növekedés elérése sokszor új munkatársak felvételét, illetve “minőségi cserét” - a nem jól teljesítő kollégák “lecserélését”  is megkívánhatja.

Számos pozíciónál célravezető lehet az online hirdetés feladása, hiszen az aktív álláskeresők legnagyobb része mai is ezeket a portálokat használja az új munkahely megtalálása céljából. Amennyiben azonban rövid idő áll rendelkezésünkre, vagy egyszerre számos pozíciót kell betölteni, esetleg fontos, hogy az illető egyéb személyiségbeli tényezőknek is megfeleljen, akkor érdemes külső tanácsadót is bevonni a keresésbe.

Előszűrés szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy a vállalatok ott, és olyan szinten kapjanak segítséget, amire tényleg szükségük van. A csomagajánlatok testreszabhatóak, így az erőforrásoknak, illetve a célnak legmegfelelőbb szolgáltatást lehet igénybe venni.

Választható csak előszűrési szolgáltatás, ilyenkor a kívánt pozícióra kiírt hirdetés alapján beérkezett önéletrajzokból, valamint adatbázisokból kerülnek leszűrésre a minden szempontból legesélyesebbnek tűnő jelöltek, majd a megállapodás szerint telefonon, vagy személyesen tovább szűkítjük a pályázók körét.

A telefonos szűrésnél előre meghatározott, szisztematikus metodika alapján történik az eljárás. A megbízóval részletes egyeztetés alapján - a szükséges kompetenciákkal, elvárásokkal kapcsolatban - összeállított jól strukturált kérdéssor mentén interjúztatjuk a jelentkezőket. Így a megbízó cég időt, energiát spórol és csak a pozícióhoz legmegfelelőbb szakemberekkel találkozik.

Amennyiben az új kollégát kiválasztottuk, érdemes kiemelt figyelmet szentelni a beillesztésére, melynek egyik legjobb eszköze a mentoring rendszer. Hiszen számos tanulmány bizonyítja, hogy a mentort kapott munkavállaló jobban integrálódik, tovább marad a cégnél, és tudatosabban épít karriert, hiszen a szakmaiságon túl, a szervezeti kultúrát nem csak formálisan, hanem informálisan is megismerheti egy már tapasztalt kolléga iránymutatása alapján.

Fazekas Katalin
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu