Blog Munkaadóknak

Álláskeresőknek, és új toborzási csatornát kereső munkáltatóknak segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat online munkapiaci tanácsadással.

Négy éve segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nyílt munkaerőpiacra való elhelyezkedését azoknak a társadalmi csoportoknak, akiknek – e nélkül a speciális támogatás nélkül - nehéz átjutniuk a kiválasztási folyamatokon. Ezeknek a programoknak a legfontosabb része - a toborzáson kívül- a jelöltek felkészítése a munkakeresésre, és -végzésre.

 

Ennek a munkának a részeként a jelöltek legfontosabb kompetenciáit fejlesztik a mentorálást végző szakemberek. Azt, hogy eredményes a tevékenység az is mutatja, hogy már több, mint 1500 embert segített a Máltai Szeretetszolgálat akár önálló projektmegvalósítóként, akár a független munkapiaci kezdeményezésként működő, nemzetközi Incorpora Hálózat hazai koordinátoraként ( www.incorpora-halozat.com.hu ) munkahelyhez. A Covid-19 járvány idején ezt a munkát a Szeretetszolgálat folytatta, csak áthelyezte a személyességet a biztonságos, online térbe. Elindított egy olyan kezdeményezést, amellyel a krízis által sújtott munkakeresőknek is segít felkészülni a munkakeresésre. A www.munkatanacsadas.maltai.hu  website-on található kezdeményezésnek kettős célja van. Egyrészt a munkájukat elvesztett, sérülékeny csoportokba tartozó, vagy válság miatt rossz mentális állapotba került álláskeresőket szeretnék megszólítani, nekik szolgáltatni. A másik cél eljutni olyan munkáltatókhoz, akik ebben a munkavállalói csoportban potenciális munkavállalót látnak. A kompetenciát nézik a kerekesszék, vagy a gyerekeit egyedül nevelő anyuka nehézségei mögött. Az érdeklődő munkaadók a honlapon egy űrlap kitöltésével jelentkezhetnek, ha partnerei szeretnének lenni a Máltai Szeretetszolgálatnak ebben a tevékenységben, és a Szeretetszolgálat HR tanácsadói felveszik az érdeklődőkkel a kapcsolatot.

A CV-Online számára fontosak azok a potenciális munkavállalók is, akik a körülményeik nem túl szerencsés alakulása miatt lettek álláskeresők. A Máltai Szeretetszolgálat online munkatanácsadásának a kezdeményezése mellé állt az állásportál, és szakmai támogatásával segít megvalósítani azt a célt, hogy senki ne lehessen elvágva a munkaerőpiactól.

Összefogtunk, hogy közös tudásunkkal, tapasztalatunkkal támogassuk a nehéz helyzetbe került álláskeresőket!