cvonline.hu

A toborzás - kiválasztás folyamán, akár egy nehezebb pozíció kapcsán, előfordulhat, hogy csak egy megfelelő jelöltet sikerül leinterjúztatnunk és találnunk a pozícióra. Mit csináljunk ilyenkor? Mindenképpen ragaszkodjunk ahhoz, hogy mi több ember közül szeretnénk választani vagy egy közül is képesek vagyunk ezt megtenni?

Megvárhatjuk, amíg jön egy újabb megfelelő jelölt. De mi van, ha közben az az egy is elveszik, és akkor nem lesz újra senki sem a pozícióra?

Érdemes megvizsgálnunk azt az egy jelöltünket teljes mértékben, hogy mennyire megfelelő számunkra és a pozícióra. Az interjú után, ha megvan a megfelelő szakmai tapasztalata és beleillik a csapatunkba is, akkor nem érdemes arra várnunk hátha találunk még valakit, aki hasonlóan megfelelő lenne szerintünk is a pozícióra. Hanem érdemes neki esélyt és lehetőséget adnunk. Hisz választani egy közül is lehet. Nem kell feltétlenül két hasonló jelöltet felkutatnunk, ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy valaki alkalmas-e a pozícióra, avagy nem.

Az is előfordulhat, hogy ha esetleg találunk még egy megfelelő embert, akkor a saját dolgunkat fogjuk megnehezíteni. Hiszen két hasonló dolog, jelölt, közül sokkal nehezebb választanunk, mintha nem is lenne vetélytársa és csak ő lenne egyedül a pozícióra.

Egy szó, mint száz, előfordulhat, hogyha megvárjuk az újabb jó jelölt felbukkanását, akkor az nemhogy segíteni fogja, hanem inkább hátráltatja majd a toborzás – kiválasztás folyamatát.

A kevesebb néha több, tartja a mondás, és ez igaz a jelöltek számára is, amikor új munkatársat keresünk. Inkább legyen kevesebb jó, vagy akár csak egy megfelelő jelöltünk a pozícióra, mint sok kevésbé vagy egyáltalán nem megfelelő.

Ezért érdemes megtanulnunk egy ember közül is választanunk, és eldöntenünk, hogy szeretnénk-e vele együtt dolgozni avagy sem. Így mindannyiunk munkáját megkönnyíthetjük és a pozíciót gyorsabban betölthetjük.

Dobsa Szabina
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu