cvonline.hu

A szókapcsolatot ismerjük. A megvalósítás a legtöbb cégnél és saját életünkben is azonban még várat magára.

Igény van a váltásra: a munkavállalók részéről egyre fontosabb értékként jelenik meg az egyensúly megteremtése, fenntartása, amit most már nem csak a női dolgozók, hanem a férfiak is kifejeznek!

Még mindig mély azonban a szakadék az elmélet és a gyakorlat között. Elmondható, hogy - sajnos- még sok munkáltató értékeli azt, ha a munkaidő lejárta után is órákig ül a munkatárs az irodában. Azonban a magánéletet tiszteletben tartó munkahely hosszútávon vonzóbb az alkalmazottak számára, így az egyensúly megteremtésével növelhetjük akár vállalatunk VERSENYKÉPESSÉGÉT is.

Mivel az egyensúly, nem egyenlőséget jelent és minden egyes személynél máshol van, sőt egyénenként időről-időre változó lehet, legjobb eszköz ennek megvalósítására a rugalmas munkavégzés bevezetése lehet.

A munkáltatókban még mindig sok az ellenérzés az atipikus foglalkoztatási formákkal kapcsolatban. Ezzel azonban nem érdemes szembe menni, ellenkezőleg, ezt felhasználva hatékony ösztönzőként használható a dolgozók megtartására! Hiszen számos kutatás igazolta, hogy ahol jobban figyelnek a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére, ott az alkalmazottak sokkal keményebben dolgoznak, nagyobb erőfeszítéssel, kevesebb munkaközi szünettel.

A kutatások eredményei azt is alátámasztják, hogy a béren kívüli juttatások helyett a rugalmas munkarendben történő munkavégzés lehetősége sokkal nagyobb teljesítményösztönző hatással bír!

A teljesítményfokozás elengedhetetlen feltételeként alkalmazandó munkáltatói szemléletet még mindig kevesen alkalmazzák. Ne a fizikai jelenlétet, hanem a teljesítményt jutalmazzuk, tudjunk határt, keretet szabni a munkának és a szórakozásnak, céges keretek között is. Ne a csapatépítő tréningen is céges laptopját elővevő munkatársat díjazzuk, mutassunk példát arra, hogy az egyensúly megteremtés kifizetődő és hasznos mindenki számára!

A balansz megteremtése nemcsak a vállalatoknak és a munkavállalóknak, de „öregedő” társadalmunk számára is kiemelten fontos lehet. Hiszen ezzel az eszközzel elérhető a harmonikus életvezetés, ami ösztönzőleg hat a képességek kibontakoztatására, fejlesztésére és az egészséges életmód kialakítására, ami pozitív hatással lehet, többek között a gyermekvállalásra is!

Fazekas Katalin
HR Tanácsadó

Álláshirdetés feladás, önéletrajz adatbázis hozzáférés, álláskeresők előszűrése vagy egyéb munkaadóknak, hirdetőknek szóló szolgáltatások kapcsán keresse a Cvonline.hu professzionális csapatát bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén:
Russmedia Digital Kft.
H-1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.
Telefonszám: (+36 1) 5100-800
Fax: (+36 1) 302-1736 vagy (+36 46) 887-350
E-mail: info@cvonline.hu